Нарешті тепло: у дитсадку Ратнівської громади поставили нові вікна

27 Січня 2022, 19:50
Більше не холодно: у Проході діти вперше пішли в садок узимку 1047
Більше не холодно: у Проході діти вперше пішли в садок узимку

У чергу до дитсадка дітей записують, коли малюку немає навіть пів року. Заклади дошкільної освіти потрібні всюди: й у містах, і в селах. А там, де їх немає, будівництво дитсадка – нагальна потреба. 

А от у селі Прохід Ковельського району садочок працює давно, але дітей туди приводили лише влітку. В інші пори року через постійний холод у приміщенні здоров’ям малечі не ризикували.

Знімальна група 12 каналу з’ясовувала, чи ситуація змінилася.

Цьогоріч морози лютують. І якщо раніше при позначках на термометрі нижче нуля садок у селі був порожній, то нині тут дітей повно. Це перша зима, коли в закладі тепліше, ніж на вулиці.

 

Нарешті ми цього дочекалися. Це нам як подарунок до Нового року, – ділиться заступниця директора Оксана Ващук.

Так натхненно пані Оксана розповідає про нові та якісні вікна у дитячому садочку, де вона працює впродовж значної частини свого життя.

Розповідає, усі дітлахи тут, як рідні. Тож і питання їхнього затишку завжди її турбувало. Та раніше як не старалися створити комфортні умови – все було марно. Адже щойно наставали холоди – усім доводилося мерзнути через старезні вікна.

У нас була проблема від осені. Нам було дуже холодно в садочку, тому що в нас ця сторона холодна, – розповіла Оксана Ващук.

Через це, каже вона, в холодну пору року батьки не ризикували здоров’ям дітлахів і залишали їх вдома. І звичайно, обурювалися: садок у селі є, дітей теж вдосталь, а віддавати їх туди страшно. Так тривало роками.

Місцева влада ділиться, що, аби замінити вікна у сільському садочку, необхідно було знайти 75 тисяч гривень. І виникало запитання: де ж їх узяти?!

Надіялися, шукали – і відгукнулися. Як кажуть, хто стукає – тому відкривають.

Гроші отримали майже відразу, як звернулись до народного депутата свого округу.

Це кошти соцеконому завдяки Степану Петровичу Івахіву. Сьогодні уже встановлені вікна у дитячому садочку села Прохід. Там газове опалення, а ми знаємо, який сьогодні дорогий газ, – каже голова Ратнівської громади Віталій Бірук.

Тож у нових вікон ще одна перевага: вони економлять кошти громади, які раніше витрачали на захмарні на комунальні платіжки. Адже тепер тепло у приміщенні зберігають вікна.

 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024