Ратнівчанка перемогла у конкурсі ідей дендропарків та скверів

27 Листопада 2017, 19:42
1863 Джерело: http://lis.volyn.ua/?p=28199#more-28199

Марія Головій втілила у життя свій проект «Ландшафтний сад – від ідеї до втілення».

Екологічний проект «Ландшафтний сад – від ідеї до втілення» нещодавно реалізували на території ЗОШ І-ІІІ ст. №2 смт Ратне ім. М.Заліпи. Ідея та виконання успішної роботи належить учениці 9-В класу Марії Головій. Дівчинка просто втілила на папері свої дизайнерські ідеї і в підсумку виборола І місце, за що отримала премію в розмірі 1000 грн., – про це повідомляє прес-служба Волинського ОУЛМГ.

Як і передбачалося умовами конкурсу проектів дендропарків та скверів, що охопив усю Волинь, переможці мали не лише чималі грошові винагороди – у подарунок дітям дісталася реалізація проекту коштом та силами волинських лісівників.

Необхідні саджанці працівники державного підприємства «Ратнівське лісомисливське господарство» придбали у ДП «Волинський лісовий селекційно-насінневий центр».

 Загалом висаджено 25 порід саджанців декоративних дерев та кущів. Серед них туя, ялівець, самшит, форзиція, керія японська, магонія падуболиста, тис ягідний, ялина пірамідальна та інші.

Озеленювали пришкільну територію спільно: працювали над втіленням проекту у життя  учні шкільного лісництва під керівництвом директора школи Ігоря Рудчика. Особисту допомогу та консультації надавали лісівники: директор ДП «Ратнівське ЛМГ» Микола Мельник, головний лісничий підприємства В’ячеслав Дейнека, інженер по лісових культурах Володимир Михалевич, лісничий Поступельського лісництва Петро Матвіюк.

Наразі головним завданням є подбати, щоб кущі прижилися і з часом стали дійсно справжньою окрасою не лише школи, а й усього селища.




 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром