У райцентрі вшанували пам'ять жертв Голодомору

26 Листопада 2017, 01:30
2026 Джерело: Фотограф: Сергій Сидорук

Захід-реквієм проходив біля пам’ятного знака на честь 2000-річчя Різдва Христового.

Чимало небайдужих ратнівчан зібралося на дійство аби вшанувати та помолитися за загиблих під час голодомору 1932 – 1933, 1946-х рр. Після всеукраїнської хвилини мовчання, ведуча заходу Наталія Панасюк нагадала, що близько семи з половиною мільйонів українців загинуло під час голодомору.



Юлія Полівода продекламувала вірші про ті моторошні, для нашої країни, роки.

Михайло Макарук, голова районної ради, зауважив: «Дуже жаль, що така страшна подія, при якій загинуло багато українців, є в історії нашої країни».

«Величезний біль і скорбота сьогодні знаходиться у серці кожного українця. Напевно, московські та більшовицькі кати, забираючи останню крупину хліба, забирали надію на завтрашній день. Надію, з якою людина просинається зранку, а увечері засинає. У ці дні та хвилини потрібно схиляти голови, згадувати у молитві всіх тих, хто недожив до ранку, не прийшов додому на вечерю», – зазначив голова районної райдержадміністрації Андрій Харлампович.

Наприкінці дійства, ратнівське духовенство відправило панахиду за загиблими. Після цього, присутні запалили та поклали символічні лампадки біля пам’ятного знаку.









 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024