Ратне: в окремих класах ліцею №1 проблеми із опаленням

20 Грудня 2021, 12:20
Ратнівський ліцей 897
Ратнівський ліцей

У ліцеї №1 селища Ратне імені Василя Газіна, у кількох класах, школярі навчаються в кількашаровому теплому одязі, через проблему з опаленням.

Про це ІА Район.Ратне розповіла керівниця навчального закладу Катерина Власюк.

За словами Катерини Власюк, проблема з опаленням не нова, вона кілька років є першочерговим завданням для вирішення.

«У школі часто відбуваються якісь незрозумілі речі: там де було тепло – стає холодно. Я вже викликала комісію із селищної ради, попросила аби прийшли та допомогли розв'язати цю проблему», – розповіла керівниця ліцею.

Зауважимо, ще на початку грудня робоча група у складі заступника селищного голови Сергія Ковча, начальника управління гуманітарної політики селищної ради Віри Чернухи, головного спеціаліста з питань цивільного захисту та оборонної роботи Сергія Бойка, головного інженера ВУЖКГ Олександра Марця, інспектора з аналітики та контролю відділу правового та кадрового забезпечення Виконавчого комітету селищної ради Володимира Ярмошука вивчала технологічну сторону подачі тепла від котельні до класів. Про це зазначили на сайті Ратнівської селищної ради.

Проте нині, це питання досі лишається актуальним.

«Є такі класи в яких холодно, попри те, що ми топимо постійно, щойно почалися морози. Як тільки вийшли перейшли з дистанційного навчання на очне, топимо і в день, й у вночі, на всю потужність. Однак тепла в деяких класах немає. Я не знаю, чим ми ще тут можемо зарадити», – зазначає директорка ліцею.

Як зауважує Катерина Павлівна, що про цю проблему було відомо ще з попереднього року, адже у деяких класах тоді було по 12-13 градусів тепла. Пропри те що топиться у школі постійно, дітей в школі не втримати не можливо, адже їм потрібне свіже повітря, зокрема й прогулянки. Таким чином тепло не можливо утримати в приміщенні.

«У школі ми робимо все власними силами: у спортзалі протікала батарея – наші працівники швидко це перемонтували. Однак все своїми силами, там залатали, там підварили – не вихід із ситуації, потрібен інженер, який розуміється в таких великих комунікаціях. Зокрема, потрібна й модернізація системи опалення», – зауважує керівниця ліцею та закликає кваліфікованих фахівців, які розуміються в цьому питанні допомогти навчальному закладу.

Як прокоментували цю ситуацію для ІА Район.Ратне у селищній раді, найближчим часом ця проблема має вирішитися, однак спрогнозувати за який час її вдасться усунути, наразі не можна.

Читайте також: Заболоттівська бібліотека поповнилася майже 700 примірниками нової сучасної літератури

 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром