Ратне: як податківці спілкувалися із представникам громад краю

17 Листопада 2021, 13:01
У Ратному податківці спілкувалися із краянами 364
У Ратному податківці спілкувалися із краянами

Про актуальні питання наповнення бюджетів громад податківці розповідали представникам громад Ратнівщини.

Про це Район.Ратне повідомляє сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області.

На стан залучення бюджетних надходжень впливає позиція органів місцевого самоврядування.

 На цьому в ході зустрічі з представниками громад Ратнівщини наголосила начальник управління податкового адміністрування фізичних осіб ГУ ДПС у Волинській області Руслана Дейнега.

«Саме інформація від лідерів громад та старост про порушення трудового, податкового законодавства чи незаконну реалізацію підакцизної продукції – законна підстава для проведення перевірки контролюючим органами. Важливо, щоб усі господарюючі суб’єкти виплачували легальну зарплату та працювали з дотриманням вимог чинного законодавства у сфері реалізації підакцизної продукції. Якщо є інформація про можливі порушення податкового і трудового законодавства, повідомляйте ДПС», – наголосила Руслана Дейнега.

Як зазначила посадовиця, питання фінансової спроможності громад визначається податковою дисципліною всіх без винятку платників.  

«Якщо у керівника громади чи платника виникають питання щодо застосування норм чинного законодавства, фахівці податкової служби завжди нададуть кваліфіковану консультацію. У зв’язку з проведенням одноразового добровільного декларування громадяни цікавляться положеннями пропонованої податкової амністії. Якщо мешканці громади хочуть скористатися правом на одноразове добровільне декларування, запропонуйте їм скористатися інформацією на субсайті ГУ ДПС у Волинській області та тематичною друкованою продукцією», - підсумувала  начальник управління податкового адміністрування фізичних осіб Руслана Дейнега.

Нагадаємо, що потенційні декларанти можуть ознайомитися з  положеннями пропонованої податкової амністії на субсайті Головного управління ДПС у Волинській області.

Одноразове (спеціальне) добровільне декларування проводиться з 1 вересня 2021 року до 1 вересня 2022 року та передбачає сплату збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування.

Щосереди громадяни мають можливість отримати консультації щодо подання одноразової добровільної декларації за номером телефону гарячої лінії в м. Луцьку (0332) 777-106 з 10.00 до 12.00.

Читайте також: Ратнівчани сплатили до держбюджету понад 7,1 мільйона гривень військового збору

Коментар
18/04/2024 Середа
17.04.2024