Головні події 8 листопада. Підсумковий випуск новин

08 Листопада 2021, 21:05
Головні події 8 листопада 945
Головні події 8 листопада

До вашої уваги – підсумковий випуск новин 12 каналу за 8 листопада.

 

Від 8 листопада Волинська область у «червоній» зоні епідемічної небезпеки. В області перевищені показники госпіталізації, завантаженості ліжок із киснем та захворюваності. «Червоний» рівень передбачає низку обмежень. А саме: забороняють роботу закладів громадського харчування, торгово-розважальних центрів, непродовольчих ринків та магазинів, проведення масових заходів і не тільки. А обійти обмеження можна тільки вакцинацією. Як минув перший день у червоній зоні на Волині – Марія Вавринюк розповість більше.

 

Не вакцинувався – сиди вдома. Майже 400 працівників освіти на Волині відсторонили від роботи через те, що до 8 листопада вони не пройшли повний курс вакцинації від коронавірусу. У Волинській облдержадміністрації поінформували:  у перший день «червоної» зони відсторонили 390 працівників галузі освіти. Дистанційно наразі в області навчаються учні 250 шкіл, що складає 44%. І це не лише через відсторонення, але і через карантинні обмеження. Нагадаємо, що 8 листопада набув чинності наказ Міністерства охорони здоров’я «Про затвердження переліку професій, виробництв та організацій, працівники яких підлягають обов’язковим профілактичним щепленням». Тож невакцинованих освітян і чиновників відстороняють від роботи без збереження заробітної плати до моменту отримання щеплення.

 

Обмеження «червоного» рівня епіднебезпеки нині діють у 16 областях України. Правила в регіонах аналогічні – стосуються громадських місць та лише невакцинованих людей. Однак, попри червону зону, нещеплені лучани мають свої привілеї. Аби скористатися громадським транспортом у Луцьку, ковідний сертифікат – не потрібен. А що таки змінилося у сфері перевезень після введення червоної зони – Ольга Матвєєва знає.

 

Канал незаконного переправлення іноземців до Польщі викрили та ліквідували на Волині. Двоє громадян України сирійського походження, які нині мешкають у Київській області, спільно з іншими поки невстановленими особами за гроші організували незаконне переправлення з України до Польщі громадянина Сирії. Днями в квартирах фігурантів правоохоронці провели обшуки. Звідти вилучили банківські карти, мобільні телефони, ноутбуки, флешки, картки різних операторів зв’язку та документи іноземців. Фігурантам оголосили про підозру у вчиненні кримінального правопорушення. Їм світить позбавлення волі на строк від семи до дев’яти років. Слідство триває.

 

Не можете залишити роботу, аби цілий день висидіти в черзі на вакцинацію? А без ковід-сертифікату працювати не пускають? Ви можете викликати мобільну бригаду на офіс. Про те, що для цього потрібно, чи є черги на вакцинацію до бригад, які працюють на виїздах, і чому «на дому» щеплюють лише «Коронаваком» – дізнавалася наша Анастасія Качина.

 

Лучанку не вперше зловили на продажі сурогату. На «гарячому» спіймали мешканку будинку проспекту Відродження, 16А. Порушниця вже притягувалась до відповідальності у цьому році за рішенням суду, який призначив їй штраф 6800 грн. Тепер на неї склали черговий протокол про адмінправопорушення. Тож тепер їй доведеться сплатити від 13 до майже 23 тисяч гривень.

 

Жителі вулиці Фестивальної у Луцьку просять відремонтувати дорогу, яка веде до їхніх домівок. Відповідну петицію зареєструвала містянка Ірина Спільнюк. Жінка пише, що це єдина під’їзна дорога, якою користуються мешканці вулиці і вона знаходиться у жахливому стані. Найбільше ситуація загострюється взимку, навесні та восени. Тоді, під час постійних потоків дощу, дорога перетворюється на суцільне місиво, підтоплює будинки і городи. За словами авторки петиції, на вулицю Фестивальну відмовляються їхати таксисти, не можуть заїхати легкові автомобілі, а взимку її відмовляються розчищати комунальники.

 

Доки дозволяють погодні умови – у Ковелі на повну ремонтують дороги та прибудинкові території. Адже до кінця року треба впоратися з чималим обсягом робіт. На фініші уже вулиця 40 років перемоги та капремонт на Заводській. Чи якісно зробили та що кажуть про оновлення місцеві мешканці – дізнавалася наша знімальна група.

 

Ні залізничній воді. У Ковелі взялися перепідключати будинку до «Ковельводоканалу». Адже чималій кількості будинків у місті постачає воду залізниця. Втім, місцеві жителі постійно скаржаться на її якість. Та й чимала різниться є у ціні. Якщо багатоповерхівки, які обслуговує “Ковельводоканал”, платять по 18 гривень за кубометр холодної, то залізнична вода вартує майже 28. Нині ведуться підготовчі роботи – замінюють мережі. Далі усе залежить від належного оформлення відповідної документації.

 

Сенсаційної перемоги не сталося. Луцькі баскетболісти не змогли обіграти чемпіонів України. Зокрема, Дніпропетровську команду «Прометей». З перших хвилин матчу суперники вели у грі та врешті перемогли з розривом у 43 очки. Чого не вистачило гравцям «Старого Луцька» та як минув матч – детальніше дивіться далі.

 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024