У Заболоттівській «первинці» з’явився новий автомобіль

24 Жовтня 2021, 13:30
У Заболоттівській «первинці» з’явився новий автомобіль 1877
У Заболоттівській «первинці» з’явився новий автомобіль

Комунальне підприємство «Заболоттівський центр первинної медичної допомоги» отримав спеціалізований медичний автомобіль Volvo S80 Ambulans.

У селище Заболоття авто прибуло 22 жовтня. Про це Район.Ратне повідомляє керівник громадської організації «Федерація боксу Заболоттівської ОТГ» Влад Масло.

«Заболоттівський ЦПМД має машину «ВАЗ» 1991 року випуску, яка вичерпала свій авторесурс, зокрема, вже не підлягає ремонту, та не може стати у пригоді лікарям. Тому ми, разом зі спортсменом Дмитром Куцем та нашими медиками вирішили шукати вихід із ситуації», – розповів Район.Ратне Владислав.

Зауважимо, у квітні 2021 року Заболоттівська громада доєдналася до міжнародного екологічного проєкту «Greening of the Planet».

Автомобіль вдалося знайти завдяки співпраці із керівниками Волинської ОДА: Юрієм Погуляйко, його заступником Анатолієм Костиком та очільником благодійної організації «Шведський центр допомоги» Сергієм Порохнавцем.

Подібна подія сталася у Тростянецькій громаді Луцького району (у минулому – Ківерцівський) 2019 року.

«Ми безмежно вдячні тим, хто був причетний до цієї справи. Цей автомобіль ми давно чекали, бо нині ситуація із коронавірусом доволі ускладнилася й виїзд до важкохворих пацієнтів став ще важчим. стало багато викликів від хворих, дуже багато із яким самі на прийом дійти не можуть. тому цей автомобіль нам неабияк допоможе. Наступного тижня ми плануємо відвезти авто на станцію техобслуговування, адже воно пройшло чималий шлях від Швеції до Заболоття, й згодом пустим в експлуатацію», – розповіла тимчасово виконувачка обов'язків головного лікаря КП «Заболоттівський центр первинної медичної допомоги» Лідія Кіданецька.

Довідково:

«Шведський центр допомоги» – це шведсько-український фонд, який працює понад 30 років на території нашої країни.

Фонд розпочав свою діяльність на території України ще у 1993 році. За цей час працівники фонду здійснили понад 122 поїздки із благодійною допомогою у різні регіони України.

Як зауважив Влад Масло, автомобіль від фонду у Заболоттівській громаді чекали понад пів року.

«Ще три тижні тому він допомогам лікарям Швеції, а зараз він буде возити хворих та допомагати медикам у Заболоттівській громаді. Я дуже радий, що разом із Дмитром Куцем вдалося реалізувати цей задум. Маю надію, що авто неабияк допоможе лікарям, адже позбавить їх проблеми із доїздом до пацієнтів», – підкреслив Владислав.

Читайте також: На Ратнівщині пропонують роботу листоноші та начальника відділення поштового зв'язку

 

 

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024