Послугами Дія.Бізнес скористалися понад 1,2 мільйона українців

23 Жовтня 2021, 15:57
Послугами Дія.Бізнес скористалися понад 1,2 мільйона українців 475
Послугами Дія.Бізнес скористалися понад 1,2 мільйона українців

Мінцифри розвиває підприємництво в Україні. Для цього вже півтора року працює проєкт Дія.Бізнес. Він містить дві складові – портал та офлайн-центри. 

За час існування проєкту послугами Дія.Бізнес скористалися вже понад 1,2 мільйона українців і отримали понад 5 тисяч безкоштовних консультацій. Про це повідомили на Урядовому порталі.

Загальний рівень задоволеності підприємців від консультацій становить 91%.

«Для початківців відкрити власну справу в Україні буває складно. Більшість новачків дізнається про деталі ведення бізнесу на власному досвіді. Консалтинг — це можливість зробити крок уперед, дізнатися усю необхідну інформацію та отримати підказки куди рухатися далі. Раніше в Україні не було місця, куди підприємці могли б звернутися за цим. Саме тому півтора року тому ми створили проєкт Дія.Бізнес, який перекладає мову спілкування між підприємцем та державою простою і зрозумілою», – зазначив віцепрем'єр-міністр – міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

Портал Дія.Бізнес — це one stop-shop для підприємців малого та середнього бізнесу, де кожен може отримати актуальну для бізнесу інформацію. Тут доступні консультації із понад 65 різних напрямків, а також безкоштовна онлайн-школа для підприємців. Портал — ідеальний старт для тих, хто лише планує почати свою справу або хоче покращити свої навички та знання в окремих сферах.

Крім того, Мінцифри будує мережу центрів підтримки підприємців Дія.Бізнес по всій Україні. Це сучасні та комфортні локації, де бізнес може отримати безоплатні консультації, навчатися, шукати інвесторів, а також тестувати свій продукт на спеціальній pop-up-локації перед виходом на ринок.

Вже працюють 7 центрів Дія.Бізнес — у Харкові, Миколаєві, Черкасах, Одесі, Полтаві, Ужгороді, на базі КНУ ім. Т. Шевченка. Також скоро з’являться у Кривому Розі, Бучі, Тернополі та Кременчуці. Загалом центри Дія.Бізнес вже відвідало понад 17 тисяч осіб.

«Ми комплексно і системно підходимо до підтримки підприємництва в Україні. Запускаємо зручні онлайн-сервіси для підприємців, розвиваємо інфраструктуру підтримки підприємців по всій Україні, започаткували підприємницьку освіту в університетах, навчаємо підприємництву зі шкільної парти», — підкреслила заступниця міністра цифрової трансформації Валерія Іонан.

Мінцифри також будує системний підхід до підприємницької освіти. На порталі Дія.Бізнес є Національна онлайн-школа для підприємців, де доступні освітні курси онлайн на різні теми. Щомісяця тут з’являються нові освітні серіали.

Одна з цілей Мінцифри — побудувати країну підприємців. Проєкт Дія.Бізнес — ефективний інструмент для досягнення цієї мети. Він допомагає не тільки новачкам-підприємцям, а ще й вже успішним бізнесменам розвивати та масштабувати свою справу.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024