Без вакцини - нікуди: на волинян чекають нові правила проїзду у громадському транспорті

19 Жовтня 2021, 20:30
Пасажири у громадському транспорті 1994
Пасажири у громадському транспорті

Починаючи з 21 жовтня пасажир, який прямує в іншу область автобусом літаком чи потягом, змушений пред’явити документи про вакцинацію, негативний ПЛР-тест або ж довідку про те, що перехворів на коронавірус.

Обмеження набирають чинності вже через два дні, та ні працівники Луцької автобусної станції,  залізничного вокзалу жодних конкретних вказівок щодо новації не отримали. Працюватимуть, кажуть, як і раніше, йдеться у сюжеті 12 каналу.

Вкрай невдоволені нововведеннями перевізники та водії автобусів.  Бідкаються – через це можуть втратити клієнтів, а отже – і заробіток. А ще, кажуть, це зелене світло для перевізників-нелегалів, які обов’язково цим скористаються.

 

Інше проблемне питання, додають водії – це перевірити кожного пасажира. Адже люди їдуть не лише з АС, а й підсідають дорогою, а це все займе чимало часу і значно зміщуватиме графіки. Самі ж люди до нововведень ставляться по-різному.

В обласному лабораторному центрі кажуть: нові правила перевезень будуть стосуватися усіх зон карантину. При цьому керівництво залізничних вокзалів, автостанцій та перевізники повинні не чекати особливих вказівок, а самотужки вивчити інформацію та роз’яснити своїм працівникам.

Постанова Кабміну щодо обмеження у громадському транспорті для невакцинованих пасажирів набрала широкого розголосу. Зокрема, заговорили про те, що це стане порушенням Конституції. Про це сайту UBR заявив експерт з конституційного права Центру політичних реформ Олександр Марусяк. За його словами, мова йде про можливе порушення статті 33. Вона гарантує громадянам України свободу переміщення.

Наскільки ефективно спрацює нововведення на Волині – побачимо вже незабаром. Однак про те, що штрафів за порушення карантинних обмежень від правоохоронців значно побільшає, факт беззаперечний.

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром