Сторічний млин,Чортів міст та Долина ангелів: унікальні цікавинки, які ми можемо знайти у селі Залухів

18 Жовтня 2021, 17:02
Село Залухів 2051
Село Залухів

Команда проєкту «Заходеньки» побувала у краєвидному куточку Ратнівського краю – селі Залухів, що на Ратнівщині.

Сюди приїжджають відпочивати зі сходу України та закордону. Тут виступають оперні співаки, а святкові концерти – не гірше тих, що у місті. У центрі села тут красуються фонтани, а зустрічає гостей Долина ангелів. Про це йдеться у відеосюжеті 12 каналу.

Прикордонне село Залухів розкинулося серед поліських лісів та водойм. Навколо три озера: Волянське, Біле та Святе і річка Прип'ять. Любителі активного відпочинку часто сплавляються ту на байдарках живуть у наметах та просто насолоджуються краєвидами й тишею. Саме через цю незайману природу місцеві часто називають його Волинською Швейцарією, а Залухів – її центром.

«Багато гостей приїжджає й дивується, як таке може бути у центрі села – фонтани. Вони з'явилися у 2011 році, – і розповідає директор залухівської школи Сергій Лукашик

До слова Сергій доклав чимало зусиль, до встановлення фонтанів у селі. Зокрема, залучив до співпраці відомого луцького скульптора – Миколу Голованя, який і виготовив їх для Залухова. 

У Залухові команда телевізійників пройшлася таємничим Чортовим мостом, відвідала місцеву карагульку і найколоритніше подвір’я. Зокрема, журналісти спробували завести сторічний млин і такий же за роками ткацький верстат.

Більше – дивіться у відео:

Читайте також: 

 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024