«Без паперів»: ЦНАПи Заболоття, Забродів та Ратного використовують «Дія.QR»

16 Жовтня 2021, 13:15
ЦНАП 1025
ЦНАП

На Волині цифрову технологію «Дія.QR» застосовують усі місцеві ЦНАПи, а серед них Заболоття, Заброди та Ратне.

Про це повідомляє управління інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації.

Для того, аби скористатися послугою, потрібно засканувати розміщений QR-код у вашому ЦНАПі та надіслати копію цифрового документа через мобільний застосунок «Дія», щоб отримати необхідні послуги – вся країна переходить у режим «paperless» («без паперів»), який ініціював Президент України Володимир Зеленський.

Відтак, Міністерством цифрової трансформації України запроваджено сервіс ідентифікації клієнтів ЦНАП та «шерингу» документів при замовленні і отриманні адміністративних послуг за допомогою мобільного застосунку «Дія».

«Шеринг» (тобто «надіслати/поділитись/поширити») – це сучасний спосіб надання копій цифрових документів. Цифрова копія документа буде надіслана до інформаційної системи ЦНАПу. Зараз «шерити» можна закордонні паспорти, ID-паспорти та ідентифікаційний номер.

«Мешканцям Волині, які мають цифрові документи в «Дії», більше не потрібно брати з собою паперові, щоб отримати державні послуги в ЦНАПах. Не потрібно переживати чи не забули Ви документи, думати де відксерити їх, сканувати, наприклад, паспорт. Достатньо мати цифрові документи в застосунку «Дія». І це черговий крок Мінцифри, аби завдяки технологіям зробити Україну найзручнішою країною для отримання державних послуг», – відзначає Вікторія Левчук, заступниця голови ОДА з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації (CDTO).

 

Отже, як працює «Дія.QR»:

  • встановіть мобільний застосунок «Дія» з цифровими документами (сканер QR-кодів розміщений у правому верхньому куті розділу «Документи» застосунку «Дія»);
  • зчитайте QR-код, щоб поділитись цифровою копією документу та підтвердити передачу своїх даних;
  • «Дія» автоматично сформує чернетку листа з копіями цифрових документів з вашою адресою;
  • натисніть «надішліть», після чого документи надійдуть на електронну адресу ЦНАПу в форматі PDF-файлів.

Читайте також: Ратнівчани відзначили День захисників і захисниць України

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024