Ратнівчани відзначили День захисників і захисниць України

15 Жовтня 2021, 13:15
Ратнівчани відзначили День захисників і захисниць України 1476
Ратнівчани відзначили День захисників і захисниць України

Напередодні свята Покрови Пресвятої Богородиці, в залі засідань Ратнівської селищної ради відбувся тематичний захід «Україно, гордися своїми синами» з нагоди  Дня  захисників і захисниць України та 79 річниці утворення Української повстанської армії.

Про це йдеться на сайті Ратнівської селищної ради.

На свято запросили військовослужбовців, прикордонників, поліцейських, учасників антитерористичної операції, волонтерів, які перед урочистостями з очільником громади поклали квіти до могил та пам'ятних місць загиблим, вшанувавши їх хвилиною мовчання.

З вітальними словами до всіх присутніх в залі звернувся Ратнівський селищний голова Віталій Бірук, який  висловив слова вдячності військовослужбовцям та побажав їм стійкості, мужності, успіхів, любові, миру та добра.

 

Також за активну громадянську позицію, особисту мужність та відвагу, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, та з нагоди свята – Дня захисників та захисниць України Почесними грамотами Ратнівської селищної ради нагороди отримали:

  • Василь Кручковський - учасник бойових дій антитерористичної операції, старший сержант запасу;
  • Андрій Семенюк - учасник бойових дій антитерористичної операції, солдат запасу;
  • Олександр Корпач - учасник бойових дій антитерористичної операції, старший сержант запасу;
  • Іван Шишко - учасник бойових дій антитерористичної операції, старший сержант запасу;
  • Анатолій Більчук - учасник бойових дій антитерористичної операції, солдат запасу.

За активну громадянську позицію, вагомий внесок у зміцнення обороноздатності держави, самовіддану службу українському народу та з нагоди свята нагороду отримав Олег Колочун - начальник відділення рекрутингу та комплектування  другого відділу Ковельського районного територіального центру комплектування  та соціальної підтримки, учасник бойових дій  антитерористичної операції, майор.

За сумлінне виконання службових обов’язків, значний особистий внесок у справу охорони  державного кордону, захист суверенітету та територіальної цілісності України та з нагоди свята відзначили Михайла Курсіка - техніка відділення логістики відділу прикордонної служби  «Млинове» шостого Волинського прикордонного загону  Західного  регіонального управління  прикордонної служби України.

За  вагомий внесок у зміцнення обороноздатності держави, самовіддану  службу українському народу та з нагоди свята  нагороду отримала Катерина Ващук - старший солдат, механік-лінійний наглядач відділення та комунікаційного зв’язку взводу військової частини А 1694.

За сумлінне ставлення  до виконання  службових обов’язків, високий професіоналізм, самовіддану службу українському народу та з нагоди свята нагороду отримав Андрій Борисенко, поліцейський  СРПП відділення поліції № 2 (смт Ратне) Ковельського  районного управління поліції Головного управління національної  поліції у Волинській області, старший  сержант поліції.

За активну  громадянську позицію, вагомий особистий вклад в організацію надання всебічної допомоги особовому складу Збройних Сил України та з нагоди свята грамоту отримали:

  • Віктор Міщук;
  • Іван Байбух;
  • Сергій Заліпа.

Також селищний голова запросив на сцену Марину Тричук, дружину загиблого атовця Івана Тричука, подякував їй за терпіння, витримку та подарував подарунок. 

Під час свята вітання звучали від Олега Колочуна, начальника  відділення рекрутингу та комплектування другого відділу Ковельського районного територіального центру комплектування  та соціальної підтримки, учасника бойових дій антитеростичної операції, майора та волонтера Віктора Міщука.

До вітань долучилися аматори сцени та працівників КЗ «Центр культури та дозвілля», які порадували глядачів душевними, тематичними, ліричними піснями.

Народний аматорський жіночий вокальний ансамбль «Мелодія», народне аматорське жіноче вокальне тріо «Зорецвіт», жіночий вокальний дует у складі Олени Ленартович та Катерини Харкевич, солістів Катерини Харкевич та Лесі Гаврилюк зачарували присутніх своєю мелодійністю, ніжністю та сценічними образами.

А шквал емоцій викликав виступ прикордонника Андрія Чоботана, який зачарував неймовірним виконанням пісні.  

Ведуча свята Наталія Панасюк – провідна бібліотекарка Ратнівської бібліотеки – філії для дітей запам'яталася своєю задушевністю та щирістю, яка вміло передала і гармонійно доповнила свято.

Читайте також: Ратнівські лісові рейнджери садили дерева разом з учасниками АТО

 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024