На Волині недоступні пакунки малюка

13 Жовтня 2021, 07:11
На Волині недоступні пакунки малюка 708
На Волині недоступні пакунки малюка

Спочатку були пакунки малюка, потім – гроші, а тепер – можливість вибору між ними. Таку ініціативу запровадив уряд.

Щоправда, не врахували: бебі-бокси закінчилися. На Волині – ще пів року тому. Про це інформує 12 канал.

«Останні бебі-бокси надійшли до нас десь приблизно в лютому, їх було приблизно 200 штук. Ну і родів у місяць – приблизно 140, пакунки в квітні закінчилися. Безумовно, кожен місяць ми подавали заявку на бебі-бокси в департамент соцполітики, але з лютого їх не отримували», – каже директор луцького пологового будинку Сергій Сябрук

У березні останній бебі-бокс видали і в обласному перинатальному центрі.

«З того часу поставок бебі-боксів немає. Є лист від Мінсоцполітики від 29 вересня про те, що проведені закупки бебі-боксів і їх постачатимуть в лікувальні заклади. На цьому етапі ми очікуємо їх, поки що ніякої інформації про те, коли вони будуть і в якій кількості ми не маємо», – розповідає медичний директор з неонатології волинського перинатального центру Микола Гнатів.

Замість бебі-боксу новоспеченим батькам видають грошову компенсацію. Щоправда, витратити її можна лише на необхідні малюку товари – такі, які містить бебі-бокс.

Втім, процедура отримання такої грошової допомоги дещо складніша, ніж бебі-боксів. Тоді як пакунки малюка видають безпосередньо в пологовому чи перинатальному, за грошима необхідно йти до департаменту соцполітики.

Нині ж лише такий варіант доступний для волинських мам. В департаменті соцполітики пояснюють: не було бебі-боксів, бо не проводили тендер. Але, кажуть, вже невдовзі в пологові будинки України знову доставлятимуть пакунки малюка. Поставку кількох сотень пакунків малюка очікують вже в жовтні.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024