У Луцьку відзначили призерку літніх Паралімпійських ігор з параканое Марину Мажулу

06 Жовтня 2021, 15:15
Параолімпійці 859
Параолімпійці

У Луцьку відзначили волинян-учасників ХVI літніх Паралімпійських ігор, що проходили у Токіо з 24 серпня по 5 вересня 2021 року. 

Голова Волинської ОДА Юрій Погуляйко вручив спортсменам високі державні нагороди, подяки ОДА, пам’ятні подарунки та сертифікати на суму 50 тисяч гривень. Про це йдеться на сайті установи.

Цьогоріч грошову винагороду вперше отримають усі спортсмени-волиняни – учасники Олімпійських та Паралімпійських ігор-2020, незалежно від здобутих результатів.

Відтак, грошові сертифікати отримали:

  • Сергій Ємельянов, чемпіон ХVI літніх Паралімпійських ігор з параканое;
  • Марина Мажула, срібна призерка літніх Паралімпійських ігор з параканое;
  • Станіслав Самолюк – член національної збірної команди України з академічного веслування серед спортсменів з ураженнями опорно-рухового апарату;
  • Ярослав Окапінський – член національної збірної команди України з легкої атлетики серед спортсменів з ураженнями опорно-рухового апарату;
  • Юрій Бабинець – член національної збірної команди України з пауерліфтингу серед спортсменів з ураженнями опорно-рухового апарату.

Цьогоріч у Токіо українські спортсмени вкотре підтвердили, що Україна сильна і потужна держава. На рахунку команди українських паралімпійців 98 нагород – 24 золотих, 47 срібних та 27 бронзових медалей.

Читайте також: Спортсменка із Замшан стала переможницею чемпіонату світу з параканое

Волиняни-паралімпійці теж зробили свій вклад у загальний залік української збірної. На рахунку наших спортсменів золота та срібна медалі та місця у призовій десятці.

Здобутки волинських спортсменів відзначенні та на високому державному рівні. Зокрема Юрій Погуляйко вручив державні нагороди тренерам та волинянам-учасникам ХVI літніх Паралімпійських ігор. А саме:

  • орденом «За заслуги» ІІ ступеня нагороджено Сергія Ємельянова, чемпіона Паралімпійських ігор з параканое;
  • орденом «За заслуги» ІІ ступеня нагороджено Вячеслава Загребу, головного тренера національної збірної команди України з параканое, тренера Сергія Ємельянова та Марини Мажули;
  • орденом княгині Ольги ІІІ ступеня нагороджено Марину Мажулу, срібну призерку паралімпійських ігор з параканое.

Окрім цього, голова ОДА вручив посвідчення до почесного звання Заслужений працівник фізичної культури і спорту України – Валерію Дружиновичу, тренеру-викладачу з пауерліфтингу Волинської обласної дитячо-юнацької спортивної школи для осіб з інвалідністю.

Слова вдячності за нелегку та наполегливу працю на адресу волинських-палалімпійців висловили також Заслужені тренери України В'ячеслав Загреба та Валерій Дружинович.

Читайте також: На Ратнівщині зростає кількість хворих на коронавірус

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024