В Україні з 1 вересня запрацюють відомчі електронні лікарняні

05 Серпня 2021, 13:09
В Україні запрацюють відомчі електронні лікарняні 592
В Україні запрацюють відомчі електронні лікарняні

До 1 вересня 2021 року відомчі заклади охорони здоров’я мають підключитись до електронної системи охорони здоров’я та зможуть генерувати електронні медичні висновки про тимчасову непрацездатність. 

Про це йдеться у протокольному рішенні засідання Кабінету Міністрів України 4 серпня, передає МОЗ.

Заклади охорони здоров’я, що перебувають в сфері управління МВС, ДСНС, Держприкордонслужби, Нацполіції, Укрзалізниці, Міноборони, Мін’юсту, Мінінфраструктури, Мінмолодьспорту, Мінсоцполітики, НАМН, СБУ, ДУС, спільно з МОЗ мають здійснити реєстрацію в електронній системі охорони здоров’я. Таким чином, усі заклади охорони здоров’я відомчого та комунального підпорядкування матимуть однакові сервіси для своїх пацієнтів. 

Запровадження електронних лікарняних – важливий етап депаперизації не лише у сфері охорони здоров’я, але й у побудові системи ефективного електронного документообігу, що дозволить суттєво економити бюджетні кошти шляхом мінімізації корупційних ризиків видачі необґрунтованих лікарняних та спрощення процесу отримання страхових виплат.

Нагадаємо, що 4 червня 2021 року в Україні запроваджена цільова модель формування та видачі «е-лікарняних» та розпочався перехідний період впровадження. 

Також радимо лікарям медичних закладів пройти навчання від Академії НСЗУ щодо формування медичних висновків про тимчасову непрацездатність. 

Це навчання вже доступне за посиланням: https://bit.ly/3fqZd8H.

 
Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024