Українські школярі по-новому вивчатимуть історію Голокосту та Другої світової війни

05 Серпня 2021, 11:52
Шкільні підручники 408
Шкільні підручники

Робоча група при Міністерстві освіти та науки України схвалила нову методику вивчення історії Голокосту та Другої світової війни у школах. 

Про це повідомляє «Українська Правда».

Школярі візьмуть участь в інтерактивних дослідженнях, шукатимуть документальні свідчення в домашніх архівах і місцевих музеях та записуватимуть спогади очевидців. Оцифровані знахідки учні самостійно додаватимуть на онлайн-платформу «Червона точка пам’яті», яку створив Меморіальний центр Голокосту «Бабин Яр».

«Платформа «Червона точка пам’яті» дасть учням можливість працювати з реальними історичними джерелами, які вони будуть знаходити самостійно або з допомогою родичів.

Це навчить школярів працювати з артефактами та поглиблювати знання», – підкреслила головна спеціалістка головного управління загальної середньої та дошкільної освіти МОН Раїса Євтушенко.

На платформі будуть зберігатися матеріали для вивчення історії Другої світової війни та Голокосту. У вересні її презентують для широкого загалу. На основі цієї платформи робоча група при МОН також працюватиме над створенням матеріалів для Національного уроку пам’яті. Він запланований до 80-х роковин трагедії Бабиного Яру.

Координаторка освітніх проєктів Меморіального центру Анна Мазарчук вважає, що завдяки онлайн-платформі школярі отримають доступ до першоджерел та зможуть думати та діяти як історики.

«Ми хочемо, щоб усі школярі вивчали історію не тільки за параграфами підручників, а й у спільній дослідницькій діяльності», – зазначила вона.

За її словами, залучення вчителів-методистів та педагогів-практиків із різних регіонів сприятиме впровадженню проєктів у реальних шкільних умовах.

Читайте також: Луцький учитель висловив свої думки щодо викладання історії в школах

 

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром