У жителів двох сіл Ратнівщини поліцейські виявили незаконну зброю

10 Липня 2021, 09:24
Поліцейські виявили незареєстровану зброю 1094
Поліцейські виявили незареєстровану зброю

На Ковельщині поліцейські провели низку обшуків у осіб, причетних до незаконного зберігання зброї. 

Вилучено мисливські рушниці, набої до них та вибухову речовину – порох, повідомляє поліція Волині. 

В рамках кримінального провадження, розпочатого за ч. 1 ст. 263 (зберігання вогнепальної зброї, бойових припасів, вибухових речовин без передбаченого законом дозволу) Кримінального кодексу України, слідчі Ковельського районного  управління поліції спільно з співробітниками Головного оперативно-розшукового відділу Луцького прикордонного загону провели три санкціоновані обшуки у осіб, які можуть бути причетними до незаконної діяльності.

У результаті – в 58-річного мешканця села Заприп’ять поліцейські вилучили дві гладкоствольні рушниці без передбачених законом дозволів та набої до них. 

Окрім того, встановлено, що житель села Гута на території домоволодіння зберігав 400 г вибухової речовини та набої до рушниці, а у 59-річного мешканця села Яревище правоохоронці виявили 2 рушниці, 60 набоїв до зброї та 200 г пороху. Усе це вилучили та скерували на необхідні експертизи. 

Власникам незареєстрованих гладкоствольних рушниць загрожує адміністративна відповідальність, передбачена ст. 190 (Порушення громадянами порядку придбання, зберігання, передачі іншим особам або продажу вогнепальної, холодної чи пневматичної зброї) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Читайте також: У Комаровому чоловік вирощував на своєму городі майже 500 кущів маку

За зберігання вибухової речовини передбачена кримінальна відповідальність за статтею 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Перевірка триває.

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром