Кулінарія на районі: консервовані огірки «10 овочів»

07 Липня 2021, 12:30
Пропонуємо нашим читачам рецепт консервованих огірків 3338
Пропонуємо нашим читачам рецепт консервованих огірків

Літо — пора активної консервації усього, що росте на городі, кущах та деревах.

Дописувачка Район.Ратне Марія Дячук вирішила поділитися із нами рецептом консервованих огірків із приправою «10 овочів».

Аби взимку ми могли поласувати смачною консервацією, влітку потрібно добре попрацювати, — каже Марія.

Інгредієнти для консервації:

  • 3 кілограми огірків;
  • 200 грамів цукру;
  • 200 грамів оцту;
  • 0,5 столової ложки солі;
  • 70 грамів приправи «10 овочів».

 

Насамперед нам потрібно добре промити огірки. Для консервації найкраще підійдуть домашні огірки з городу.

Потім розрізати їх на чотири частинки додати вищезазначені інгредієнти та лишити все настоюватися не менше ніж на дві години. Води лити не потрібно, адже огірки пустять сік, який потім порозливаємо у банки. 

Через дві години закласти огірки у банки (літрові чи півлітрові, в залежності від розміру огірків). 

Згодом поставити у каструлю, залити банки, разом з напіввідкритими кришками, холодною водою й стерилізувати 10 хв від початку кипіння.

Закрутити.

Поради: 

Якщо ви хочете аби ваші огірки вдалися хрусткими — вам потрібно перед засолюванням дати їм настоятися у звичайній воді одну годину.

Накладати огірки у банку слід щільно. Наливати маринад потрібно по вінця банки, аби не википіло.

Якщо ви бажаєте поділитися із ратнівчанами своїми рецептами консервації — пишіть нам на нашу електронну адресу [email protected] й ми неодмінно опублікуємо їх.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024