У Ратнівській громаді контролюватимуть легальну заготівлю ягід та грибів

02 Липня 2021, 20:50
У Ратнівській громаді контролюватимуть легальну заготівлю ягід та грибів 1501
У Ратнівській громаді контролюватимуть легальну заготівлю ягід та грибів
 

У Ратнівській селищній раді створили робочу групу  контролю за заготівлею другорядних лісових ресурсів: ягід, грибів, лікарських рослин.

У п'ятницю, 2 липня, селищний голова Віталій Бірук провів робочу зустріч із заготівельниками другорядних лісових ресурсів. Про це інформують на сайті селищної ради.

Також, участь в зустрічі також взяли: заступник селищного голови Сергій Ковч та завідувач сектору економіки, регіонального розвитку та залучення інвестицій Виконавчого комітету селищної ради Євген Савлук.

На зустрічі обговорили організацію роботи пунктів заготівлі на території громади, отримання лімітів і спеціальних дозволів (лісових квитків) на заготівлю ягід чорниці, сплату податків та зборів учасниками заготівлі, формування ціни.

Віталій Бірук звернув увагу присутніх на обов’язкове дотримання порядку заготівлі відповідно до норм чинного законодавства. Головною вимогою є наявність на кожному пункті заготівлі чи то стаціонарному, чи мобільному спеціального дозволу — (лісового квитка) та вчасна сплата лісового збору до бюджету громади.

Варто зазначити, що розпорядженням селищного голови від 2 липня 2021 року №58 створено робочу групу з контролю за заготівлею другорядних лісових матеріалів, здійсненням побічних лісових користувань та використанням корисних властивостей лісів на території Ратнівської селищної ради, яка постійно здійснюватиме контроль за заготівлею на території громади. 

До складу робочої групи включено представників правоохоронних та інспекційних органів.

В ході діалогу учасники зустрічі домовились про взаємовигідну співпрацю влади та бізнесу, результатом якої має стати прозорий та відкритий механізм здійснення заготівель другорядних лісових ресурсів (ягід, грибів, лікарських рослин та ін.), рівні умови для всіх суб’єктів господарювання та наповнення місцевого бюджету.

Читайте також: Ратнівський Центр надання адмінпослуг щоденно обслуговує понад 50 ратнівчан

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром