У Ратнівському лісництві взялися відновлювати поголів'я кабана

19 Червня 2021, 11:26
Дикі кабани 1079
Дикі кабани

Прогнозовані показники нарощення поголів’я диких кабанів до кінця року тільки завдяки вольєрному розведенню становлять 30%. Такий метод останнім часом активно практикують у державних лісогосподарських підприємствах області.

Про це повідомляє пресслужба Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства.

Крім кабанів та фазанів, у напіввільних умовах лісівники Волині вирощують ще оленів та качок. Зараз площа вольєрів, які облаштували для утримання тварин, – 200 гектарів. Тільки для вирощення копитних працівники лісгоспів створили цьогоріч вольєри на площі 36 гектарів. Тут живуть близько 50 голів оленя та понад 400 голів диких свиней разом із цьогорічним потомством.

Заселенню кабанів у напіввільні умови передували проблемні події. У зв’язку з поширенням в Україні африканської  чуми мисливські господарства зазнали великих збитків через природні втрати та вимушене скорочення популяції. Чисельність поголів’я цих мисливських тварин знизилася до критичної межі: за даними обліку 2020 року – до 1 564 особини.

Тож лісівники взялися відновлювати поголів’я поширеного на території області дикого звіра. Поки справи ідуть досить успішно – кабана розводять у вольєрах ДП «Ківерцівське лісове господарство», ДП «Прибузьке лісове господарство», ДП «Шацьке учбово-досвідне лісове господарство», ДП «Старовижівське лісове господарство», ДП «Горохівське лісомисливське господарство», ДП «Городоцьке лісове господарство», ДП «Ратнівське лісомисливське господарство», ДП «Лісомисливське господарство «Звірівське», ДП «Любешівське лісомисливське господарство».  Останнім часом ріст поголів’я кабана став помітним навіть завдяки соціальним мережам, де часто можна натрапити на фото чи відео з прогулянки диких свиней.

«Вольєрні господарства державних лісогосподарських підприємств Волині уже давно відіграють не лише господарську функцію. Це вже як один із напрямків, що може стати туристичним потенціалом області. Біля вольєрів – зокрема тих, що створені ДП «ЛМГ «Звірівське», часто бувають відвідувачі. Такий спосіб спостереження за дикими тваринами – причому безпечний як для самих тварин, так і для людей – приваблює і дітей, і дорослих», – йдеться у повідомлення пресслужби.

Читайте також: Ратне: лісівники висадили новий фруктовий сад

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром