Представників волинських громад вчили управляти мережею «первинок»

05 Червня 2021, 18:12
446

Для представників волинських громад на базі Волинського регіонального офісу Програми «U-LEAD з Європою» відбулася консультація, яка була присвячена формуванню та управлінню спроможною мережею первинної медико-санітарної допомоги та питанням переходу закладів спеціалізованої медичної допомоги у громади (для громад Волинської області). 

Про це Район.Луцьк інформує Волинський РО.

З громадами працював експерт Програми «U-LEAD з Європою» Василь Височанський. Саме йому представники галузі охорони здоров'я у територіальних громадах краю адресували свої наболілі та актуальні запитання.

Керівник Волинського регіонального офісу Анатолій Пархом’юк зауважив, що експерти допомагають громадам ставати самостійними, самодостатніми та якісно надавати послуги населенню, у сфері охорони здоров'я в тому числі.

«Ми разом ставали на ноги та укладали договори з Національною службою здоров'я України», – додав Василь Височанський, який був причетний до реформування сфери охорони у громадах.

Він додав, що, тим паче, що його перша робота - це праця у фельдшерсько-акушерському пункті, тому він зсередини знає всю «кухню».

У своєму виступі експерт, відповідаючи про подальшу долю ФАПів зауважив, що ФАПи – це структурні підрозділи амбулаторій. Тому не треба їх виділяти як щось окреме. Щоправда, на його думку, з двох-трьох ФАПів доречно зробити амбулаторію, щоб забезпечити якість та доступність надання послуг.

Довідка:

Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою» спільно фінансується ЄС та його державами-членами Німеччиною, Польщею, Швецією, Данією, Естонією та Словенією для підтримки України на її шляху до зміцнення місцевого самоврядування. U-LEAD сприяє прозорому, підзвітному та багаторівневому управлінню в Україні, яке відповідає на потреби громадян, та розширює можливості громад.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39