На Ратнівщині рибпатрульні викрили браконьєрів

14 Травня 2021, 08:12
Фото ілюстративне 2811
Фото ілюстративне

Упродовж 10 -11 травня 2021 року державні інспектори Волинського рибоохоронного патруля здійснили рибоохоронний рейд водоймами Самарівської та Заболоттівської територіальних громад Ковельського району Волинської області.

Про це Район.Ратне повідомляє пресслужба рибпатруля.

У понеділок, 10 травня, в ході рибоохоронної роботи, спільно з інспекторами відділу прикордонної служби «Самари», рибпатрульні викрили грубе порушення Правил рибальства. На водному об’єкті, з’єднаному з озером Оріхівське, поблизу села Оріхове Самарівської ТГ (Оріхівський гідрологічний заказник) місцевий житель ловив рибу сітками. Завдяки оперативним діям працівників рибоохорони та прикордонників порушник не встиг завдати шкоди рибному господарству.

На порушника склали протокол про адміністративне правопорушення. Матеріали справи готуються до передачі в суд для притягнення порушника до відповідальності. Знаряддя лову – вилучено.

Пізніше, на тій же водоймі, природоохоронці викрили громадянина, який порушував Правила рибальства, а саме рибалив на нерестовій ділянці. На особу оформили два протоколи про адмінправопорушення (порушник відмовлявся назвати справжнє прізвище) та наклали відповідні штрафні санкції.

У вівторок, 11 травня, державні інспектори рибоохорони обстежили водні об’єкти на території заповідного урочища «Озеро Тур».

Так, на озері Турське Заболоттівської ТГ викрили трьох порушників рибальства, які ловили рибу за допомогою трьох сітних знарядь лову. Завдяки оперативності рибоохоронців виловити риби та завдавати збитків чоловіки не встигли. Рибпатрульні оформили протоколи за грубе порушення Правил рибальства. Матеріали справи готуються до передачі  в суд для притягнення порушника до відповідальності. Знаряддя лову – вилучено.

Волинський рибоохоронний патруль вкотре закликає громадян бути відповідальними та дотримуватись природоохоронного законодавства. Про порушення правил рибальства та порядку придбання чи збуту риби прохання терміново повідомляти за номером телефонної «гарячої лінії» відомства: (067) 360 78 40.

Довідково:

Нагадуємо, з першого квітня розпочалася нерестова заборона на вилов водних біоресурсів. Відповідно до Правил любительського та спортивного рибальства, під час нересту дозволяється виключно любительське рибальство однією поплавковою або донною вудкою з одним гачком і спінінгом з берега за межами нерестовищ. З інтерактивною картою основних нерестовищ водних біоресурсів на водоймах Волині можна ознайомитися за посиланням.

Читайте також: У Самарівській громаді екоінспектори затримали чотирьох браконьєрів

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром