У Ратнівському розсаднику активно проходить посівна кампанія

01 Травня 2021, 09:05
1968 Джерело: https://www.facebook.com/ratnelmg/posts/1692669627586980

У державному підприємстві «Ратнівське лісомисливське господарство» продовжується посів насіння на базисному розсаднику. 

Про це Район.Ратне повідомляють працівники підприємства

«Відтворення лісових насаджень – справа клопітка», – зазначає начальник базисного розсадника Григорій Козел.

Спочатку, якість насіння перевіряє Рівненська лісонасіннєва лабораторія: якщо висновки задовільні – його висівають на розсаднику у відкритий та закритий ґрунт.

Зауважимо, посівна кампанія у розсаднику розпочалася на початку квітня.

В закритому ґрунті (теплицях, парниках), порівняно з відкритим, підвищуються температура, вологість, повітря та ґрунту, дещо зменшується освітленість, збільшується вміст вуглекислого газу в повітрі. Вони значною мірою захищають рослини від несприятливих метеорологічних факторів (весняних заморозків, посухи і та ін.), створюють кращі умови для ефективнішого регулювання водного та поживного режимів субстрату.

Для більш швидкого, якісного та рівномірного сходження насіння, а також підтримання сприятливого мікроклімату в теплицях, їх накривають поліетиленовим покриттям.

Цієї весни працівники підприємства висіяли насіння у закритий грунт (сосну звичайну на площі 0,3 га, вільху – 0,03 га, березу – 0,02 га) та у відкритих умовах (у відкритому грунті висіяно сосну звичайну на площі 0,6 га, березу – 0,05 га, дуб звичайний – 0,25 га, дуб червоний – 0,05 га, чагарникові породи 0,1 га).

Посів насіння ще триває.

Саме в розсадниках дбайливі руки спеціалістів доглядатимуть за сходом насіння та його ростом на протязі року. 

За рік з лісового насіння виростуть сіянці основних лісоутворюючих порід, які лісівники дбайливо висадять на постійне місце, де через роки зеленітиме густий молодий ліс.









Читайте також: 

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром