Змагання та конкурси на «Волинській Січі»: серед джур Волині команда із села Заброди виявилася серед найкращих

26 Квітня 2021, 10:23
944 Джерело: ЦНПВТК

На базі громадської організації «Волинська Січ» на Ковельщині Центр національно-патріотичного виховання, туризму і краєзнавства провели обласні змагання серед волинських джур.

Про це Район.Луцьк повідомили організатори.

У суботу, 23 квітня, 200 учасників з різних районів Волині, 20 команд-роїв Всеукраїнської військово-патріотичної дитячо-юнацької гри «Сокіл («Джура») змагалися в п’яти конкурсах, як фізичної активності, наприклад воєнізована та туристська смуги перешкод, так і в інтелектуальних вікторинах, зокрема гра «Відун», інтелектуально-творче змагання «Пластун» та креативний конкурс «Презентація рою». У рамках змагань, всі учасники також мали можливість взяти участь в різноманітних майстер-класах.

Туристська смуга перешкод була досить цікавою та складалася з 6 етапів: подолання заболоченої місцевості по жердинах та по купинах, транспортування умовно потерпілого на ношах, паралельні мотузки, павутинка та маятник горизонтальний. У цьому конкурсі найкращий результат показали рій «Молода січ»,  Гіркополонківського ліцею Боратинської сільської ради.


В інтелектуальній грі «Відун», дві пари від кожної команди у письмовій формі мали дати відповіді на 10 запитань з історії України. Найрозумнішими виявилися рій «Юні патріоти» Люблинецького ліцею Волинської обласної ради.

А найкреативніше представили свій рій та перемогли в конкурсі ОЗО «НВК ЗОШ І-ІІІ ст.» – дитячий садок села Заброди.

На воєнізованій смузі перешкод учасники команди по черзі долали етапи, зокрема такі як піраміда; - лабіринт; - яма; - ломаний місток; - висока стінка; - килим; - мала стінка; - тунель; - мініпаркур; - купини і передавали далі один одному естафету. Тут найспритнішими виявилися учасники рою «Волинські яструби» з Волинського обласного ліцею з посиленою військового-фізичної підготовкою імені Героїв Небесної Сотні.



В інтелектуально-творчому змаганні «Пластун» команда на старті отримувала карту спортивного орієнтування з позначеними контрольними пунктами, які потрібно було віднайти якнайшвидше та отримати найбільшу кількість балів. Тут найспритнішими виявилися рій «Отамани» Куклинського ліцею, Маневицької селищної ради.

Як зазначають самі учасники змагань, надзвичайно цікавими видалися майстер-класи,  адже там були і «Стрільба з лука» від Луцького стрілецького клубу «Луцькі Соколи» і «Розбирання та збирання АК-47» та, звісно, «Таборування».


До майстер-класів були також долучені ГО «Козацьке стрілецьке братство», Волинській обласний військовий комісаріат, ГО «Правильний простір ВАТРА», Військова частина 1142 Національної гвардії України та Центр національно-патріотичного виховання «Волинська Січ»

Організатор змагань – Волинський обласний центр національно-патріотичного виховання, туризму і краєзнавства учнівської молоді Волинської обласної ради (ЦНПВТК).

Обласні змагання «Волинська Січ» проводяться з метою удосконалення системи військово-патріотичного виховання дітей та учнівської молоді в області; формування почуття патріотизму у молодого покоління, виховання громадян-патріотів; виховання високоморальних особистостей, які плекають українські традиції, духовні цінності, володіють відповідними знаннями, вміннями та навичками, здатні реалізувати свій потенціал в умовах сучасного суспільства; популяризація серед молоді Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл»(«Джура»), пропаганда і популяризація серед молоді здорового способу життя.




Читайте також: У Ратному змагалися юні баскетболісти з кількох міст Волині

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39