Щитинська Воля: рибпатруль затримав чоловіка, котрий ловив рибу сіткою

13 Квітня 2021, 09:21
Порушник риболовлі 1117
Порушник риболовлі

У період з 5 по 12 квітня 2021 року Волинський рибоохоронний патруль задокументував 24 порушення природоохоронного законодавства.

Природоохоронці склали 14 протоколів за порушення Правил рибальства (частина 3 статті 85 КУпАП) та чотири за грубі порушення рибальства (частина 4 статті 85 КУпАП). Крім того, оформлено шість актів виявлення та вилучення безхазяйного майна, про це Район.Ратне інформує пресслужба Волинського рибпатруля.

За даний період на порушників накладено 714 грн штрафів. Під час проведених рибоохоронних заходів державні інспектори вилучили 15 кг водних біоресурсів. Також вилучено 4 од. заборонених знарядь лову та ще 80 од. - за актами безхазяйного майна, - повідомив керівник Волинського рибоохоронного патруля Тарас Куньчик.

Для прикладу, восьмого та десятого квітня в ході рибоохоронного рейду на водойми Володимир-Волинського району викрито ряд порушень правил рибальства. На річці Західний Буг, поблизу села Литовеж двоє громадян здійснювали вилов риби на нерестовищі. На водних об’єктах, поблизу сіл Хорів та Цевеличі Локачинської ТГ громадяни рибалили з перевищенням дозволених знарядь лову. На викритих громадян склали протоколи за частиною 3 статті 85 КУпАП та наклали відповідні штрафні санкції.

В ході рибоохоронної роботи на річці Турія, поблизу села Блаженик Турійської ТГ Ковельського району виявлено безгосподарське майно. З водойми вилучили п'ять сіток.

Читайте також: У Самарівській громаді викрили рибних браконьєрів

Дев’ятого квітня викрито грубі порушення Правил рибальства на озері Пулемецьке, поблизу села Пулемець Шацької ТГ Ковельського району (Шацький нацпарк). Двоє громадян ловили рибу двома сітками. Волинські рибпатрульні здійснили рейд водоймами Рожищенської ТГ Луцького району Волинської області. Обстежено р. Лютиця, поблизу с. Сокіл та р. Стир в межах сіл Навіз, Незвір та Боровичі. На водних об’єктах виявлено та вилучено 60 сіток загальною довжиною 1800 метрів. Складено безгосподарські акти.

12 квітня в ході спільного рибоохоронного рейду рибпатрульних та інспекторів відділу прикордонної служби «Щитинська Воля», викрито грубе порушення Правил рибальства. Громадянин ловив рибу сіткою. Завдяки оперативним діям рейдової групи порушник не встиг завдати шкоди рибним запасам. Інцидент стався на озері Волянське, поблизу села Щитинська Воля Ратнівської ТГ Ковельського району.

На особу склали протокол про адміністративне правопорушення за частиною 4 статті 85 КУпАП. Матеріали справи готуються до передачі в суд для притягнення порушника до відповідальності.

Рибпатрульні нагадують, що з першого квітня розпочалася нерестова заборона на вилов водних біоресурсів. Відповідно до Правил любительського та спортивного рибальства, під час нересту дозволяється виключно любительське рибальство однією поплавковою або донною вудкою з одним гачком і спінінгом з берега за межами нерестовищ.




Читайте також:  Самарівська громада: батька та сина звинувачують у браконьєрстві

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром