Виплати ФОПам за локдаун: яку суму держава підготувала для компенсацій і як виплачуватимуть гроші

08 Квітня 2021, 11:35
890

В Україні компенсацію за локдаун від держави виплатять 362,5 тис. ФОПам і найманим працівникам, які вимушені припинити роботу на час карантину. Відповідний проєкт постанови підготувало Мінсоцполітики і направило на погодження профільним міністерствам.

Про це йдеться в документі, який поширила Федерація профспілок України, передає ТСН.

Зазначається, що на виплати (8 тисяч гривень) від держави у 2021 році спрямовується 2,9 млрд гривень. Допомогу зможе отримати 362,5 тисячі осіб, але які застраховані. Як сказано в проєкті постанови, головним розпорядником бюджетних коштів є Міністерство соціальної політики.

Кошти будуть спрямовувати Пенсійному фонду. Потому він надсилатиме Мінсоцполітики заявки на перерахування коштів на виплату компенсацій в міру надходження списків від Мінцифри, але не рідше одного разу на тиждень.

Перерахування коштів здійснюється Мінсоцполітики на окремий рахунок Пенсійного фонду, відкритий в «Ощадбанку». Гроші спрямовані на виплату компенсацій, у разі не використання, будуть повертатися до держбюджету.

На виплату 8 тисяч гривень можуть розраховувати тільки в тих регіонах, де діють додаткові обмежувальні протиепідемічні заходи.

«Застрахована особа має право звернутися із заявою про виплату протягом 30 днів від дня запровадження на території додаткових заходів, пов’язаних із поширенням COVID-19», – сказано в документі.

Як саме оформити заяву й з її шаблоном можна ознайомитися за цим посиланням.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром