У Самарівській громаді викрили рибних браконьєрів

07 Квітня 2021, 07:15
Фото ілюстративне 1855
Фото ілюстративне

Державні інспектори Волинського рибоохоронного патруля виявили трьох порушників риболовлі на озері у Самарівській громаді.

У понеділок, 5 квітня 2021 року державні інспектори Волинського рибоохоронного патруля спільно з інспекторами відділу прикордонної служби «Самари» здійснили рибоохоронний рейд на водойми Самарівської та Дубеченської ТГ Ковельського району. Про це Район.Ратне повідомляє Рибоохоронний патруль Волині.

Так, на озері Оріхове, поблизу села Мале Оріхівське Самарівської територіальної громади (гідрологічний заказник «озеро Оріхівське») викрито грубе порушення Правил рибальства. Громадянин ловив рибу знаряддями лову, виготовленими із сіткоснастевих матеріалів, не передбаченим Правилами рибальства. Завдяки оперативним діям працівників рибоохорони та прикордонників порушник не встиг завдати шкоди рибному господарству.

Порушник
Порушник

На порушника склали протокол про адміністративне правопорушення. Матеріали справи готуються до передачі  в суд для притягнення порушника до відповідальності. Знаряддя лову рибоохоронці вилучили.

Пізніше, на тій же водоймі викрито двох чоловіків, які порушували Правила рибальства (пересування плавзасобом в період нересту). На порушників склали адміністративний протокол та накладено відповідні штрафні санкції.

З рибалками рибпатрульні провели роз’яснювальні бесіди, нагадали про заборону на лов риби під час нерестової кампанії та закликали дотримуватись Правил рибальства.

Волинський рибоохоронний патруль вкотре закликає громадян бути відповідальними та дотримуватись природоохоронного законодавства. Про порушення правил рибальства та порядку придбання чи збуту риби прохання терміново повідомляти за номером телефонної «гарячої лінії» відомства: (067) 360 78 40.

Нагадуємо, з першого квітня розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів. Відповідно до Правил любительського та спортивного рибальства, під час нересту дозволяється виключно любительське рибальство однією поплавковою або донною вудкою з одним гачком і спінінгом з берега за межами нерестовищ.

Читайте також: Самарівська громада: батька та сина звинувачують у браконьєрстві

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром