У Ратному судили чоловіка, котрий погрожував своїй дружині та трьом дітям

02 Квітня 2021, 12:31
Фото ілюстративне 2267
Фото ілюстративне

У Ратному чоловіка, котрий вчиняв насильство до своєї дружини та трьох дітей, арештували на п'ять місяців/

Про це йдеться у вироку Ратнівського районного суду від 31 березня 2021 року.

Обвинувачений 7 січня та 10 січня 2021 року, знаходячись за місцем свого постійного проживання, умисно, систематично, на ґрунті особистих неприязних відносин вчиняв психологічне насильство щодо своєї дружини та трьох неповнолітніх дітей. Чоловік ображав нецензурними словами, погрожував фізичною розправою, намагався ударити та нанести тілесні ушкодження, вимагав залишити будинок.

Зокрема, чоловік уже притягувався до адміністративної відповідальності за вчинення домашнього насильства за ст. 173-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення, в порушення вимог ст. 28 Конституції України, Закону України «Про запобігання та протидію домашньому насильству».

Обвинувачений у судовому засіданні свою вину у вчиненні зазначеного злочину визнав повністю. Підтвердив , що вчиняв насильство в сім`ї стосовно дружини та дітей, як викладено в обвинувальному акті. Визнав, що неодноразово за вчинення насильства в сім`ї його було піддано адміністративному стягненню за ст. 173-2 КУпАП - відбував громадські роботи.

Крім визнання вини самим обвинуваченим, його винуватість у вчиненні кримінального правопорушення повністю доведена зібраними та дослідженими в судовому засіданні об`єктивними доказами,зокрема :

  • показаннями потерпілої про те,що обвинувачений постійно вчиняє сімейні скандали - ображав її та дітей нецензурними словами,погрожував фізичною розправою,намагався вдарити та виганяв з будинку, через що змушена із дітьми проживати у своєї матері. Жінка підтвердила випадки домашнього насильства, вчинені обвинуваченим стосовно неї. Крім того, потерпіла зазначила, що обвинувачений постійно, систематично вчиняє насильство стосовно дітей - обзиває нецензурними словами, виганяє із будинку, що призвело до їх психологічних страждань, погіршило якість життя, що виразилось у втомі, фізичному дискомфорті, негативних переживаннях, приниження самооцінки;
  • показаннями неповнолітніх потерпілих.
  • постановами Ратнівського районного суду від 28.01.2020, 14.04.2020, 12.01.2021, які набрали законної сили, якими підтверджується вчинення домашнього насильства обвинуваченим.

Суд ухвалив рішення визнати чоловіка винуватим у вчиненні злочину та призначити йому покарання у виді арешту на строк п`ять місяців.

Читайте також:

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024