На західному кордоні побудують десять пунктів пропуску

27 Березня 2021, 15:51
902

На західному кордоні відбудеться модернізація та технічне переоснащення 25 діючих і будівництво 10 пунктів пропуску.

Відповідне розпорядження прийняв Кабмін 24 березня – повідомляє Урядовий портал.

План заходів розробили Мінфін і Держмитслужба відповідно до досягнутих міжнародних домовленостей.

«Головна мета Мінфіну залишається незмінною – це сучасна та прозора митниця. Прийняте урядове рішення дозволить Україні отримати ще 35 пунктів пропуску із новітнім технічним обладнанням, яке мінімізує людський фактор при перевірці, а значить – і корупційні ризики. 25 з них модернізують і 10 побудують: 5 застарілих, ще з радянських часів та які продовжують функціонувати за тимчасовою схемою, а також 5 – абсолютно нових.

Першочерговою потребою у розбудові пунктів пропуску – це їх технічне переоснащення для автоматизації процесів митного контролю і оформлення, що, відповідно, пришвидшить проходження необхідних митних процедур, сприятиме розвитку зовнішньоекономічної діяльності та наповненню держбюджету», – зазначає заступник Міністра фінансів з питань європейської інтеграції Юрій Драганчук.

Прогнозний обсяг необхідного фінансування на облаштування пріоритетних пунктів пропуску становить 9,8 мільярда гривень, включно з 4,5 мільярда гривень на заходи з будівництва, реконструкції та капітального ремонту; 5,3 мільярда гривень – на встановлення систем відеоконтролю, зважування та сканування.

Проект реалізують, у тому числі, за рахунок польського кредиту, наданого у рамках Договору між Урядом України та Урядом Республіки Польща про надання кредиту на умовах пов’язаної допомоги.

Читайте також: 

 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024