Щоб не топило: на ремонт меліоративних каналів Ратнівщини потрібно майже 800 тисяч гривень

22 Лютого 2021, 15:55
1281

На черговій сесії Волинської обласної ради розглянули депутатський запит Володимира Бондаря щодо виділення коштів на ремонт меліоративних каналів Ратнівщини.

До  депутата Волинської обласної ради попередньо  звернувся голова Ратнівської селищної ради щодо запобігання підтоплень земель сільськогосподарського призначення, йдеться на сайті обласної ради.

«Так у червні 2020 року на території Здомишельської сільської ради, яка вже увійшла до складу теперішньої Ратнівської селищної ради Ковельського району, випала значна кількість опадів, яка спричинила збитки як населенню, так і господарюючим суб’єктам громади.

За лютий місяць 2021 року ми уже спостерігаємо значні снігові опади, які в період танення стануть не меншою проблемою для цих та інших територій. У зв’язку з цим звертаюся до вас з проханням допомогти в запобіганні та усуненні подальших підтоплень, затоплень на зазначених землях шляхом очистки бічних магістральних каналів річки Прип’ять М- 16, М-18, які знаходяться на державному балансі Регіонального офісу водних ресурсів у Волинській області, а також внутрішньо-господарські меліоративні канали К-16-1, К-16-2, К-16-3, К-16-4, К-16-5, К-18-1, які були введені в експлуатацію державним управлінням водного господарства Ратнівського району Волинської області в 1977 році. Очистка, ремонт гідроспоруд та дамб вище перерахованих каналів не проводилася з дня введення в експлуатацію, що не дає можливості пропускати дощові та паводкові води у річку Прип’ять.

Такий стан каналів не дає можливості вести господарську діяльність як одноосібникам, так і СФГ «Пролісок» на належному технологічному рівні допустимому на меліорованих землях та ефективно і в повному обсязі сплачувати податки до державного бюджету.

Орієнтовна вартість ремонту вище зазначених меліоративних каналів протяжністю 19,438 км, становить 777,520 тис.грн.

Прошу передбачити кошти в обласному бюджеті чи залучити кошти з резервного фонду області аби допомогти в запобіганні та усуненні подальших підтоплень, затоплень на зазначених землях шляхом очищення бічних магістральних каналів річки Прип’ять М- 16, М-18, які знаходяться на державному балансі Регіонального офісу водних ресурсів у Волинській області, а також внутрі-господарські меліоративні канали К-16-1, К-16-2, К- 16-3, К-16-4, К-16-5, К-18-1, які знаходяться на території Ратнівської селищної ради», – йдеться у запиті Володимира Бондаря, який підтримали більшість депутатів ради.

Депутатський запит скерували голові Волинської обласної ради Григорію Недопаду та голові Волинської обласної державної адміністрації Юрію Погуляйку для розгляду і вирішення по суті.

Коментарі
24 Лютого 2021, 00:39
Все зрозуміло, добре що виділили кошти. Не зрозуміло одне: чого голова ОТГ (член ВО "Батьківщина", звертається з запитом до представника партії "За майбутнє". Що " Батьківщина" в коаліції з майбахами? Чи як це розуміти? Хто пояснить?
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024