Коли Ратнівські громади та бійці АТО отримають землю від Держгеокадастру, радились в ОДА

22 Лютого 2021, 09:22
1155

Перший заступник голови облдержадміністрації Сергій Мовенко спільно із заступником голови облдержадміністрації Анатолієм Костиком 18 лютого 2021 року провели робочу нараду із керівництвом управління Держгеокадастру у Волинській області.

Основне питання – неодноразові звернення і скарги на роботу управління з боку учасників АТО, представників засобів масової інформації, яких днями не допустили до проведення аукціону, а також обговорення робочих питань щодо передачі земель в територіальні громади, йдеться на сайті Волинської ОДА.

Перш за все, перший заступник голови ОДА Сергій Мовенко поцікавився як загалом триває процес передачі земель у територіальні громади, та які виникають труднощі у цьому процесі.

Як зазначив начальник управління Держгеокадастру у Волинській області Володимир Боярчук, на сьогодні в територіальні громади передали 77 тис. 400 га земель. Щодня в середньому передається 200-300 га землі. У найближчому майбутньому планують передати ще до 10 тис. га, адже позиція профільного міністерства, за словами Володимира Боярчука, якомога швидше передати землі громадам.

Також порушили ще одну проблему, яку озвучив представник громадської організації учасників АТО – безпідставні відмови у наданні земельних ділянок, на які вони мають право за законом.

Відтак, під зустрічі усі сторони висловили свої позиції з приводу ситуацій, що виникли.

Окрім цього, перший заступник голови облдержадміністрацій Сергій Мовенко висловив застереження, аби ряд рішень, які приймає керівництво управління Держгеокадастру у Волинській області, не принесли втрати до місцевих бюджетів.

«Ми зібралися із вами, аби почути вашу думку, вислухати кожного та розібратися у ситуації. В першу чергу, хочемо, аби усе було в межах чинного законодавства і щоб бюджет не втрачав тих коштів, які можуть надійти з продажів земель», - резюмував зустріч Сергій Мовенко.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024