У 2020 році імена змінили 250 мешканців Волині

15 Лютого 2021, 08:20
615

На зміну імені зважуються волиняни різного віку та статі. Чоловіки роблять це частіше. У 2020 році свої імена змінило 250 мешканців Волині.

Про це повідомляють у Західному міжрегіональному управлінні Міністерства юстиції у Волинській області.

Тенденція щодо зміни імені зменшується. Якщо у січні 2020 року відповідних актових записів було 22, то у січні цього року – 19. Зазвичай волиняни частіше міняють прізвища.

Приклади імен, які змінили торік волиняни: Андрій став Ендрю, Ірина змінила на Ірина-Айша, Богдан – Іоан, Анатолій – Анатоль. З 1 січня 2021 року громадяни України мають право змінити по батькові. Наразі чотири жителі Луцька подали до відділу державної реєстрації актів цивільного стану заяви про зміну по батькові. Термін розгляду заяви – до 3 місяців.

Згідно з новаціями, фізична особа, яка досягла шістнадцяти років, має право на власний розсуд змінити своє прізвище, власне ім'я, та (або) по батькові. Фізична особа, яка досягла чотирнадцяти років, має право зробити це за згодою батьків або одного з них у разі, якщо другий з батьків помер, визнаний безвісно відсутнім, оголошений померлим, визнаний обмежено дієздатним, недієздатним, позбавлений батьківських прав щодо цієї дитини, а також якщо відомості про батька (матір) дитини виключено з актового запису про її народження або якщо відомості про чоловіка як батька дитини внесені до актового запису про її народження за заявою матері.

У разі заперечення одного з батьків щодо зміни по батькові дитини спір щодо такої зміни може вирішуватися органом опіки та піклування або судом.

Читайте такожУ Гірниках провели виховну годину на свіжому повітрі

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024