Голова Ратнівської громади відзвітувався, як по селах ліквідовували наслідки снігопаду

10 Лютого 2021, 10:14
1557

У Ратнівській громаді активно взялися ліквідовувати наслідки негоди та снігопаду.

Про те, які дороги очистили, скільки одиниць техніки задіяли для чищення доріг громади, відзвітувався голова Ратнівської територіальної громади Віталій Бірук на своїй сторінці у фейсбуці.

«Останні дві доби нагадали нам про зими, які свого часу були для нашого регіону звичними та буденними. Саме снігова негода спричинила незручності в пересуванні жителів нашої громади як пішим ходом, так і на автотранспорті.

Що зроблено виконавчим комітетом та комунальною службою по усуненню наслідків негоди?

По перше, ще у суботу після засідання обласної комісії з надзвичайних ситуацій спільно із комунальним підприємством та старостами нашої громади було визначено по селах трактористів, які власною технікою мали розпочати очищення вулиць від снігу. Додатково в село Кортеліси староста Микола Корнелюк у вихідні доставив лопати для очистки снігу із села Гірники.

По друге, по селищу Ратне комунальна служба підготовила власну техніку (трактор Т-40, міні-трактор та грейдер) для очищення снігу. Додатково було залучено трактор молокозаводу МТЗ -82 із лопатою.

Одна з основних проблем при чищенні доріг по селищу Ратне – це відсутність лопат для чищення снігу, які ні в кого взяти чи орендувати!

В цей час техніка дорожніх служб задіювалася в очистці доріг М-19 та доріг між селами всього колишнього району. І тільки в вівторок зранку, віднайшовши ще одну лопату в селі Гірники, вдалося залучити ще трактор ЮМЗ МНВ комбінату.

Чи достатньо цієї техніки для оперативної очистки такої кількості снігу по селищу Ратне? Звісно, що ні. Та на превеликий жаль, кращою технікою громада за два місяці ще не розжилася!

Проте, якщо є охочі та небайдужі громадяни чи організації, які можуть допомогти, будемо вдячні!

Окреме питання по дорозі М -19, яка знаходиться на обслуговуванні в ДРП-13 філії «Ковельська дорожньо-експлуатаційна дільниця» ДП «Волинський облавтодор», роботи по якій проводяться тільки з дозволу їх кураторів.

Аналогічна ситуація і по дорогах загального користування місцевого значення – це автомобільні дороги, які сполучають населені пункти між собою. Ці дороги знаходяться на балансі служби місцевих автомобільних доріг у Волинській області і фінансуються за рахунок коштів державного бюджету. Роботи по експлуатаційному утриманню цих доріг на умовах субпідряду виконує філія «Старовижівськийавтодор» ДП «Волинський облавтодор» також через своїх кураторів.

Що додатково зроблено:

9 лютого провели зустріч із представниками дорожніх служб, на якій домовилися, що перед від'їздом в села по громаді (колишньому районі) ці служби першочергово проведуть очистку снігу на дорогах по селищу Ратне, а це вулиця Центральна, Кузьміна-Заболоттівська та Богдана Хмельницького.

Комунальники нашого селища та техніка по селах будуть першочергово очищати місця та вулиці із найбільшою інтенсивністю руху!

Шановні жителі нашої громади, я завжди готовий вислухати та обговорити критичні зауваження щодо нашої роботи, особливо коли вони конструктивні. Буду вдячний за оперативну інформацію про недопрацювання та проблеми, очевидцями яких ви стали!», – йдеться у дописі.








Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром