Синоптики пообіцяли українцям ще два тижні морозів

09 Лютого 2021, 14:00
746

Особливо холодно буде в північних областях, у той час як на півдні очікується позитивна температура вдень.

Про це пише Кореспондент.

Холодна погода на півночі України збережеться як мінімум до 22 лютого. Про це в понеділок, 8 лютого, розповів начальник відділу метеорологічних прогнозів Гідрометцентру Владислав Білик в ефірі телеканалу Україна 24.

За його словами, погода по Україні найближчим часом буде доволі різноманітною. На півдні очікується плюсова температура, вночі близько 0 градусів, мокрий сніг, дощ.

«А ось північні райони – це сніг, заметіль і морози, денні температури 5-10 градусів морозу, а нічні температури навіть -15...-10. І такі погодні умови будуть спостерігатися протягом тижня», – сказав він.

За словами синоптика, 8-9 лютого перший циклон виходить на територію України, 10 лютого буде невелике послаблення опадів, а 11-12 лютого знову чергове погіршення погодних умов, таке ж, як на початку тижня.

«Наступний тиждень прогнозується доволі холодна погода, але без істотних опадів, тому ще два тижні зими в нас впевнено є», – сказав Білик.

При цьому він зазначив, що на Закарпатті є загроза паводків. Там зараз плюсові температури, вже сьогодні спостерігається підвищення рівня води і в деяких місцях підтоплення сільськогосподарських угідь.

Нагадаємо, на сьогодні в шести областях ввели обмеження на рух вантажівок. А влада Львова просить містян допомогти чистити сніг.

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром