Після семирічної перерви відновлять автомобільний рух через пункти пропуску у Білорусь

04 Лютого 2021, 10:32
«Тур» 4152
«Тур»

До квітня 2021 року планують відновити автомобільний рух у пункті пропуску «Самари», «Гута» та «Тур».

Про це йдеться на сторінці депутата Ратнівської селищної ради Юрія Данилюка у фейсбуці.

Вже понад 7 років рух транспорту через пункти пропуску «Самари», «Гута» та «Тур» був припиненим, що створювало колосальні незручності для мешканців Волинської та Брестської областей тим, що потрібно було або об'їжджати десятки кілометрів, або йти пішки близько п'яти кілометрів, щоб перетнути кордон з Білоруссю. Це, своєю чергою, спричиняло втрату родинних зв'язків. Причиною довготривалої відсутності руху була загроза занесення збудника африканської чуми свиней.

3
«Самари»
«Самари»

1
«Тур»
«Тур»

Знаючи цю проблему, Народний депутат України, Валерій Стернійчук разом з депутатом Ратнівської селищної ради Юрієм Данилюком рік працювали над розв'язання даного питання.

Валерій Стернійчук
Валерій Стернійчук

Юрій Данилюк
Юрій Данилюк

Юрій, як помічник НДУ, у свій час запропонував народному обранцю Стернійчуку звернути увагу на цю проблему і допомогти у її вирішенні. Саме тому, ще у лютому 2020 року, депутат звернувся до Кабінету Міністрів України; Міністерства економіки, торгівлі та сільського господарства; Держпродспоживслужби та ДПСУ. Весь цей час питання було на розгляді, ситуація потребувала детального вивчення та аналітики. Звісно, що й COVID-19 вніс свої корективи.

Район.Ратне на початку 2020 року розповідало, що після семирічної перерви може запрацювати пункт пропуску «Самари».

І врешті решт, 29 січня 2021 року, відбулося засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Кабінеті Міністрів України, на яке від парламентарів був запрошений Валерій Стернійчук. Рішення одноголосне - рекомендувати Кабінету Міністрів України скасувати тимчасову заборону руху транспорту у місцевих пунктах пропуску через державний кордон України з Республікою Білорусь, введеної рішенням Кабінету Міністрів України 11.09.2013 протоколом № 53. Максимальний час запуску руху через Самари встановлений до квітня цього року.

За інформацією Юрія Данилюка, він разом із народним обранцем і далі працюватиме над цим питанням.

Наразі, над підвищенням категорії пунктів пропуску «Самари», «Гута» з місцевого на міждержавний.

Читайте також: «Доманове»: затримали «туриста» з Алжиру без документів

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024