На озері Волянське рибпатруль затримав трьох порушників риболовлі

23 Січня 2021, 10:15
1627

У Ратнівському краї затримали порушників риболовлі.

Про це Район.Ратне інформує патрульна служба рибпатруля.

У четвер, 21 січня на озері Оріхівське Самарівської територіальної громади Ковельського району (гідрологічний заказник «озеро Оріхівське») викрили трьох громадян. Місцеві жителі ловили рибу трьома знаряддями лову, виготовленими із сіткоснастевих матеріалів.

На порушників склали адмінпротоколи за частиною 4 статті 85 КУпАП. Матеріали справ готуються до передачі в суд для притягнення порушників до відповідальності. Заборонені знаряддя вилучили.



Працівники Волинського рибоохоронного патруля будуть й надалі проводити інформаційно-роз’яснювальні роботи щодо недопущення порушень правил рибальства.

Волинський рибоохоронний патруль закликає громадян дотримуватись природоохоронного законодавства. У разі виявлення порушення – прохання терміново повідомляти за номером телефонної «гарячої лінії» відомства: (067) 360-78-40.

Читайте також: На озері Турське рибоохоронці вилучили понад 100 сіток.ВІДЕО

Додаткова інформація:

Повідомляємо, любительський лов риби в зимовий період дозволяється зимовими вудками із блешнею вертикального блешніння з гачком, не більше №10, мормишкою, наживною і живцевою снастями. Загальна кількість гачків на водоймах загального користування не повинна перевищувати п’ять на рибалку, а на водоймах, де впроваджено платне рибальство – не більше десяти на одну особу.

Нагадуємо, що п.4.7 Правил рибальства передбачає, що застосування живої  насадки    живця  на  рибальських снастях дозволяється з-поміж тих видів риб,  які не перелічені  в додатку правил.

Згідно з пунктом 3.14 Правил рибальства забороняється пересування автотранспортних засобів, крім тих, що належать природоохоронним та    правоохоронним органам, по кризі рибогосподарських   водойм   у   період  льодоставу  (за  винятком спеціально обладнаних льодових трас). 

Читайте також: На озері Радожич зловили рибу вагою понад шість кілограмів

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024