Ратне: рятувальники перевірили магазини із піротехнікою

28 Грудня 2020, 17:02
2280

Фахівці ДСНС провели профілактичний рейд у місцях реалізації піротехнічної продукції в селищі Ратне.

Перевірку здійснили у понеділок, 28 грудня, пишуть на сайті рятувальників.

Рятувальники нагадали працівникам торгових закладів правила безпечного зберігання, транспортування та використання піротехнічних виробів.

Особливо наголосили на тому, що продавати можна лише сертифіковані піротехнічні вироби, а зберігати їх на значній відстані від нагрівальних приладів, у закритому, сухому, прохолодному місці, що часто провітрюється та не допускати відкритого вогню в приміщенні, де зберігаються вироби.

Наприкінці профілактичних бесід рятувальники вручили продавчиням пам’ятки «Бережіть життя!» з правилами пожежної безпеки під час Новорічних та Різдвяних свят.

Рятувальники  застерігають: щоб запобігти виникненню нещасних випадків і травмування громадян від піротехнічних виробів під час святкування Новорічних та Різдвяних свят необхідно  знати, що піротехнічні вироби бояться вологи – це може позначитися на їх роботі, якщо ж піротехнічні вироби відвологнули – категорично заборонено сушити їх на батареях та печах. Їх можна відновити шляхом зберігання протягом кількох днів у сухому теплому приміщенні.

Заборонено спалювати піротехніку у багатті! Розбирати та впливати на неї механічно!

Шановні батьки!  Пам’ятайте, що піротехнічні вироби  мають зберігатися у недоступному для дітей місці! – закликають рятівники.



Читайте також: Ратне: рятувальники нагадали жителям селища правила безпеки біля води у холодну пору року

Коментар
30/03/2024 П'ятниця
29.03.2024