Ратне: судили продавчиню, котра торгувала без захисної маски у Гірниках

08 Листопада 2020, 11:02
Фото ілюстративне 3509
Фото ілюстративне

У Ратному судили жінку, продавчиню торгового закладу «Світлина», що розташований у селі Гірники.

Про це йдеться у постанові Ратнівського районного суду від 2 листопада 2020 року.

Згідно з документом, жінка 20 жовтня 2020 року о 13:08 годині перебувала у магазині «Світлина», що на вул.Центральна, 56А у селі Гірники Ратнівського району Волинської області, без засобів індивідуального захисту (маски). Таким чином, продавчиня порушила правила карантину, визначені пп. 1 п. 3 Постанови КМУ від 20 травня 2020 р. № 392 «Про встановлення карантину з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2»

Такими діями жінка скоїла адміністративне правопорушення, передбачене статтею 44-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

 

У судовому засіданні обвинувачена свою вину у вчиненні адміністративного правопорушення  визнала, пояснила, що засобами індивідуального захисту (маскою, рукавчиками) вона забезпечена. У вказані в протоколі дату та час вона перебувала на робочому місці, проте оскільки прийшла із вбиральні, що на вулиці, відтак до приходу поліцейських не встигла одягнути маску.

Продавчиня просила суд не застосовувати до неї адміністративне стягнення, запевнила, що подібних правопорушень вчиняти не буде, щиро розкаялася. Зазначила, що проживає разом із матір`ю, яка має тяжке онкологічне захворювання, тому потребує значних коштів на лікування. Вказав, що ні на час вчинення діяння, ні наданий час COVID19 не хворіла.

Суд постановив звільнити жінку від адміністративної відповідальності за малозначністю вчиненого, оголосивши усне зауваження. Провадження у справі закрити.

Читайте також: 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024