Європейський рівень життя волинським громадам, – Лілія Кревська

20 Жовтня 2020, 19:25
Лілія Кревська 2454
Лілія Кревська

Лілія Кревська – членкиня Ради Волинської обласної організації Всеукраїнського об’єднання «Майдан», голова Іваничівської районної державної адміністрації у 2016-2019 роках, помічниця- консультантка народного депутата Артема Вітка у 2015 – 2016 роках, заступниця начальника управління освіти Луцької міської ради у 2006-2015 роках.

Кандидатка від «Європейської Солідарності» до Волинської обласної ради, перша в списку по територіальному виборчому окрузі №6.

Пані Ліліє, Ви працюєте з виборцями на окрузі. Які проблеми хвилюють людей?

Я корінна волинянка і проблеми нашої області і поліських районів для мене не новина. Віддаленість від адміністративного центру, близькість до Білорусі та Польщі сформували коло соціально-економічних інтересів мешканців. А проблеми у людей наступні: безробіття, інфляція, економічний спад – зачепили кожного. 

За цей проміжок часу поспілкувалась з жителями Старої Вижівки, Шацька, Ратного, Любомля, Головного, Дубечного, Заболоття, Забродів, Смідина та інших населених пунктів округу. Люди нарікають на погані дороги, погане транспортне сполучення, відсутність лікарів у сільських амбулаторіях, невирішені питання централізованого водопостачання та водовідведення, освітлення вулиць, недостатню кількість місць у дитячих садочках, проблеми з телебаченням, зв’язком та доступом до Інтернету…. Я вважаю, що ці проблеми можна вирішити на рівні області. Життя у волинській глибинці - повинно мати європейські стандарти. Тобто такі, як у сусідній Польщі. Там не важливо, де ти живеш – у селі, чи в місті. Люди не відчувають різниці. Прекрасні дороги, освітлені вулиці, роздільний вивіз сміття, високоякісна освіта, медичне обслуговування. Ось це і є європейський стандарт. Хочу, щоб і в нас так було.

Що конкретно пропонуєте зробити?

У статусі депутата Волинської обласної ради зможу ініціювати обласну програму «Сільський лікар», яка допоможе підвищити рівень заробітної плати лікарів, тим самим матеріально зацікавити їх працювати у селі. Зараз є доплата лише 15% і це не стимулює людей. Збільшивши доплату хоча б на 50% є шанс залучити молодих лікарів до роботи у сільській місцевості.

Гостро у цих районах стоїть питання телекомунікацій. Зокрема, покриття телевізійним сигналом у багатьох районах Волині є критично низьким. Тому, особисто буду ініціювати обласну програму щодо поліпшення телекомунікаційної інфраструктури, що включатиме покриття телевізійним сигналом, мобільним та фіксованим Інтернет зв’язком.

Також наболілим залишається питання протипожежних заходів у навчальних закладах. Тому, буду також ініціювати розробку програми «Безпечна школа».

Багато років працюю з людьми. Керуюсь принципом – безпосереднього спілкування з громадою. Маю досвід успішного розв'язання проблемних питань, тому зможу  застосувати свої знання, вміння, досвід у якості депутата обласної ради.

Тому запрошую до спілкування завтра, 21 жовтня, у селах Гірники, Броди, Млинове, Кортеліси, Височне та Самари.

Команда «Європейської Солідарності» - це потужна, сильна команда, яка об’єднала справжніх патріотів, які хочуть зробити Волинь європейською!








 

 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024