Ратнівщина долучилася до масштабної акції «Мільйон дерев за добу»

18 Жовтня 2020, 12:00
1322

Лісівники в усій області спільно з громадськістю та владою створюють нові площі лісових культур у межах держлісфонду, парки та сквери – у містах та селах.

Про це повідомляє пресслужба Волинського ОУЛМГ.

Відбуваються заходи в рамках проєкту «Озеленення України» спільно з «CEO Club Ukraine», Книгою рекордів України за підтримки Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України і Державного агентства лісових ресурсів України.

Нагадаємо, на Волині акція присвячена Дню захисника України. Профільні громадські та ветеранські організації стали її активними учасниками, створюючи разом із лісівниками пам’ятні місця та озеленюючи території довкола місць слави.

Крім того, активно долучається громадськість та влада. Загалом в області запланували висадити понад 100 000 маленьких деревець.

Долучилися до посадки лісу колектив Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства.


У Сокиричівському лісництві ДП «Ківерцівське ЛГ» спільно висадили 4,6 тисяч штук саджанців дубів та сінців сосни.

«Для лісівників посадка лісу – справа водночас звична, буденна і найголовніша.  Не важливо як – у рамках акцій, проектів чи просто щоденної роботи – лісівники завжди стовідсотково відновлюють заплановані площі. Ця осінь сприятлива для посадки лісу навіть у нашій області, де традиційно роботи зі створення лісових культур проводяться навесні.

Однозначно радо підтримуємо ініціативи з проведення акцій – вони привертають увагу громадськості до важливості буденної роботи лісівників.  Насправді – хто би що не говорив – найбільше дерев завжди висаджують саме лісівники», – зазначив начальник управління Олександр Кватирко.

«Ми сьогодні висаджуємо трирічні культури дуба. Вже маємо гарний досвід із таким методом. Саджанці добре приживаються, за ними треба менше доглядів, згодом площі швидше переводяться у вкриті лісом, – наголосив головний спеціаліст відділу лісового господарства Володимир Неводнічик.






 

Працівники державного підприємства «Колківське лісове господарство» спільно з духовними наставниками селища Колок долучилися до Всеукраїнської акції «Мільйон дерев за добу», організованого в рамках проєкту «Озеленення України» спільно з «CEO Club Ukraine», Книгою рекордів України за підтримки Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України та Державного агентства лісових ресурсів України.




Колектив ДП «Любешівське ЛМГ» спільно з ветеранами АТО і депутатами районної ради відновлював ліс у 22 кварталі Залізницького лісництва.  

Незважаючи на те, що всі гарно попрацювали, емоції тут були лише позитивні. На завершення всі пообіцяли допомагати лісівникам доглядати за молодим лісом та пропонували запрошувати на такі акції і надалі.




За ініціативи керівництва ДП «СЛАП «Локачіагроліс» саджанці дерев вирішили посадити в місцевому парку.

В акції взяли участь представники місцевих органів влади, громадських організацій, працівники ДП «СЛАП «Локачіагроліс» та інші охочі.

Перед висаджуванням головний лісничий підприємства провів відповідний інструктаж.  І всі приступили до роботи.

Всього висадили 70 саджанців дуба, берези, сосни, ясена, ялівцю, липи.         



Мільйон дерев за добу – це реально – переконані у ДП «Поліське ЛГ», де залюбки провели і організували акцію з висадки дерев.

Долучили до справи Маневицьку громадську організацію ветеранів АТО на Сході України, яку очолює директор підприємства Андрій Яцина, колектив  підприємства, працівники Маневицької райдержадміністрації, посадовці та небайдужі громадяни.

Спільними зусиллями заліснили ділянку площею 0,7 га на території Розничівського лісництва – квартал 20 виділ 25(2). Для акції обирали лише породи, які найбільше підходять для нашої місцевості. Адже головне, щоб саджанці прижились.

17 жовтня висадили 4000 сіянців, з них: – Сосна звичайна – 2800 штук; – Береза повисла – 1200 штук. Тепер головне, щоб усі сіянці прийнялись і в майбутньому стали могутнім лісом!



 

Долучилось до Всеукраїнської акції «Мільйон дерев за добу» і ДП «Маневицьке лісове господарство».

Лісгосп висадив 3,6 тисячі штук майбутніх дерев, з них 2,5 тисячі сіянці сосни звичайної та 1,1 тисячі берези повислої.

Заліснили площу у Вовчецькому лісництві, кв. 23 вид. 35. В акції взяли участь працівники лісового господарства – директор, головні спеціалісти лісгоспу, інженери, бухгалтери та лісничі.




 

Акція «Мільйон дерев за добу», яка покликала всіх небайдужих людей до проєкту озеленення України, відбулася і в державному підприємстві «Городоцьке лісове господарство». Долучилася  21 людина, а це, зокрема, голова Прилісненської ОТГ Ігор Терещенко та працівники,  керівник Ніна Терещенко та вчителі Городоцької загальноосвітньої школи, учасники АТО, депутати  районної та місцевих рад, т.в.о. директора Олександр Онищук, головний лісничий Сергій Бабік, головний інженер Олександр Крисик та інші  працівники лісгоспу, громадськість.

У рамках акції створили лісові культури в кварталі 41, виділі 36.7, площею  0,8 га, та висадили 3,66 тисяч штук сіянців сосни звичайної та 1,1 тисяч штук сіянців берези повислої.


Державне підприємство «Прибузьке лісове господарство» долучилося до Всеукраїнської акції «Мільйон дерев за добу».

На території Гупалівського лісництва ДП «Прибузьке ЛГ» висадили 4000 сіянців сосни звичайної. У заході взяли участь Голова Любомльської РДА Оксенчук Ігор Володимирович, Згоранський сільський голова Лукашук Олександр Омелянович, член виконкому Згоранської сільської ради Сиротюк Микола Юхимович, староста Гупалівського Свято-Успенського храму Костюк Сергій, представники Згоранської сільської ради,  завідувач будинку культури, гупалівська громада та адміністрація ДП «Прибузьке ЛГ». Посадка та догляд за лісовими культурами є завжди в пріоритеті усіх лісівників України.




 

В рамках проекту лісівники ДП «СЛАП «Рожищеагроліс» створили нові площі лісових культур. На території лісництва Стохідське, квартал 4 виділ 12 площа 0,4 га 17 жовтня висадили сосну, дуб та березу. Загалом працівники лісгоспу висадили 1160 сіянців.

ДП «Володимир-Волинське лісомисливське господарство» також долучилося до рекордної акції.

Спільно з ветеранами АТО, депутатами та працівниками Устилузької ОТГ та громадськими активістами лісівники відновили ліс у кварталі 13 виділі 27 Устилузького лісництва. Учасниками акції було висаджено 6 тисяч 200 штук молодих дерев, з них 6 тисяч дуба звичайного та 200 штук модрини європейської.



Працівники державного підприємства «Старовижівське лісове господарство» висадили всього 8 тисяч саджанців, серед яких сосна, береза, дуб. Заліснили площу понад 1 га в Буцинському лісництві. В акції також брали участь представники громадських організацій, органів влади, депутати.


 

Колектив ДП «Горохівське ЛМГ» також долучився до загальнодержавної акції. Працівники підприємства висадили 4200 штук дерев дуба черешчатого на території Горохівського лісництва.   



 

Майже 4 тисячі нових деревець висадили спільно з учасниками АТО (ООС) та небайдужою громадськістю працівники ДП «СЛАП «Любешівагроліс». Директор підприємства Володимир Фесик від усього колективу щиро подякував учасникам акції, наголосивши, що кожному з присутніх буде надзвичайно приємно прогулятися молодим лісом через кілька років.


 

Працівники ДП «Звірівське ЛМГ» долучилися до всеукраїнської акції, створивши культури у Мощаницькому лісництві. Садили дружним колективом усі – від директора до майстрів лісу. Бажання допомогти виявили і колеги та партнери підприємства з приватних структур.



 

Майже 2,5 тисячі сіянців у рамках акції спільно з громадськістю висадили працівники ДП «Любомльське ЛГ» на території Замлинського лісництва. В основі – дуб із домішками горіха чорного.

Лісівники очікують, що культури гарно приживуться. Про їх комфортний ріст обов’язково подбають лісівники.

Загалом до акції долучилися 20 осіб. Охочих було значно більше, проте через карантинні обмеження не всім цього разу випала така нагода. Але лісівники наголошують, що іще не раз запрошуватимуть на подібні заходи. Акції в рамках лісокультурної кампанії на Волині – давно гарна традиція.



 

ДП «Ратнівське ЛМГ» також приєдналося до екологічної ініціативи Всеукраїнського екопроєкту «Озеленення України» з висаджування 1 млн дерев за добу.

Працівники підприємства залучили до посадки лісу представників Ратнівської районної державної адміністрації.



1

 

ДП «Цуманське лісове господарство» приєдналося до всеукраїнського проєкту з озелененням України «Мільйон дерев за добу», висадивши  2,5 тисячі саджанці дуба звичайного у Цуманському лісництві.

Акція була присвячена Дню Захисника України, який святкували нещодавно. Тож серед запрошених – ветерани АТО Микола Фень та Володимир Шнит.


 

Працівники ДП «Турійське ЛГ» напередодні акції в Радовичівському лісництві провели підготовку ґрунту в кварталі 2, виділі 68, де мала відбуватися посадка лісових культур. Посадматеріал брали з власного розсадника, за яким доглядають самі. До участі в акції долучились місцеві жителі, працівники підприємства.

Хоч погода і не зовсім сприяла проведенню робіт, проте дружня атмосфера тільки додавала настрою.
Після посадки ділянки учасники акції разом із місцевими жителями та дітьми висадили дерева біля Кульчинської сільської ради.


 

Навіть дощ не завадив працівникам ДП «Ковельське лісове господарство» разом із громадськістю долучилися до всеукраїнської акції з посадки лісу «1 000 000 дерев за 24 години». Все відбувалося в Замшанському лісництві.


1

Читайте також: У Забродах посадили дерева до акції «1 000 000 дерев за 24 години» 

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024