Ратне: судили чоловіка, котрий вирощував на своєму городі коноплі

15 Жовтня 2020, 13:40
Коноплі \ Фото ілюстративне 1588
Коноплі \ Фото ілюстративне

У Ратному притягнули до кримінальної відповідальності чоловіка, котрий на своїй присадибні ділянці вирощував наркотики.

Про це йдеться в ухвалі районного суду від 9 жовтня 2020 року.

У документі йдеться про те, що чоловіка обвинувачують у тому, що він у другій половині травня 2020 року на присадибній земельній ділянці незаконно вирощував без мети збуту до виявлення та вилучення працівниками поліції 21 серпня 2020 року 12 рослин, які належать до роду конопель.

Такими діями, які виразилися у незаконному вирощуванні конопель, чоловік скоїв кримінальний проступок, передбачений частиною 1 статті 310 Кримінального Кодексу України.

Обвинувачений заявив клопотання про звільнення від кримінальної відповідальності у зв`язку із дійовим каяттям на підставі статті 45 Кримінального Кодексу України.

У судовому засіданні чоловік клопотання підтримав, беззаперечно визнав себе винуватим у вчиненні кримінального проступку, щиро розкаявся у вчиненому, зазначив, що сприяв розкриттю кримінального правопорушення.

Згідно із статтею 45 Кримінального Кодексу України особа, яка вперше вчинила кримінальний проступок або необережний нетяжкий злочин, крім корупційних кримінальних правопорушень, звільняється від кримінальної відповідальності, якщо вона після вчинення кримінального правопорушення щиро покаялася, активно сприяла розкриттю кримінального правопорушення і повністю відшкодувала завдані нею збитки або усунула заподіяну шкоду.

Суд постановив на підставі статті 45 Кримінального кодексу України звільнити від кримінальної відповідальності у зв`язку з дійовим каяттям. Також, порушнки заплатить на користь держави 980 гривень 70 копійок процесуальних витрат.

Читайте також: На Ратнівщині двоє неповнолітніх вкрали мотоцикл

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024