Освітнє середовище просто неба: як у Забродівській громаді напрацьовують ландшафтні проєкти

13 Жовтня 2020, 08:41
Учасники зустрічі 1674 Джерело: Роман Тарасюк
Учасники зустрічі

У НВК села Заброди активно напрацьовують план реалізації актуального освітнього середовища на природі.

Про це Район.Ратне розповів директор Опорного закладу освіти села Заброди Роман Тарасюк.

Нині у Забродівській школі ведеться напрацювання нових ландшафтних проєктів. Саме з метою обговорення нового проєкту з облаштування навчально-ігрових локацій просто неба на шкільному подвір'ї, 9 жовтня відбулася зустріч з надійними партнерами та «Великими друзями» опорного закладу села Заброди: лісничим Поступельського лісництва Петром Матвіюком, директором ДП «Ратнівське ЛМГ» Володимиром Чикором і головою Забродівської ОТГ Миколою Калачуком, під час якої визначили завдання та шляхи їх реалізації.

«А це значить, що скоро тут закипить робота. Крім того, відвідали ЗОШ с.Якушів- філію ОЗО с.Заброди, завідувач школи Корецька Оксана Анатоліївна презентувала концепт-модель майбутньої навчально-дослідної "альпійської гірки". Тішимося з того, що в цей нелегкий час маємо Вашу, друзі, підтримку не лише словом, але й реальною справою і дуже дякуємо Вам за це.  Віримо, що в майбутньому маємо ще чимало добрих, спільних справ», – зазначає Роман Тарасюк.

За словами директора Забродівського опорного закладу освіти, ця зустріч була запланована ще на весну, але пандемія внесла свої корективи.

«Торік реалізували два спільних еко-проекти по створенню ландшафтного парку на подвір'ї адмінприміщення в с.Заброди та біля школи в с.Якушів», – каже Роман.

Зокрема, упродовж зустрічі, її учасники обговорили продовження тристоронньої співпраці між школою, сільською радою та Ратнівським ЛМГ, а саме: створення актуального на сьогодні освітнього середовища просто неба. Домовились про навчальну екскурсію до теплично-розсадницького комплексу та збір насіння (жолудів) Дуба Звичайного, та підтримку посадковим матеріалом для навчально-ігрових локацій на подвір'ї школи в Забродах та навчально-дослідних альпійських гірок в Якушівській школі-філії.




Читайте також: Результати ЗНО з англійської мови: які бали у випускників із Ратнівщини 

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром