Найцікавіше з Форуму прихильників партії «За майбутнє». ФОТО

12 Вересня 2020, 16:40
1669

11 вересня 2020-го у стінах замку Любарта влаштували Форум прихильників партії “За майбутнє”. Серед учасників – усі волинські нардепи-члени партії (Степан Івахів, Ірина Констанкевич, Ігор Гузь та Вячеслав Рубльов) на чолі з Ігорем Палицею. 

Про що вони говорили? Які питання піднімали? Які проблеми обговорювали? Аби відповісти на ці запитання, 12 канал зібрав найцікавіші цитати спікерів форуму.

***

“Влада мусить допомагати бізнесу”, – Степан Івахів

Народний депутат України Степан Івахів наголосив на необхідності співпраці органів влади із підприємцями.

“Я звертаюся до голів громад, якими, я вірю, в майбутньому стануть усі присутні тут кандидати. На щастя, усі починають розуміти, що бізнес – це не погано. Бізнес – це розвиток, це нові робочі місця. Саме тому його треба підтримувати. Якщо до вас, як голови громади, у майбутньому прийде людина й скаже, що хоче почати свій бізнес – їй треба допомогти, це віддасться сторицею. Я це точно знаю”, – сказав Степан Івахів.

***

“Тут зібралися всі ті, хто точно переможе на Волині”, – Ігор Палиця

Лідер партії “За майбутнє” Ігор Палиця наголосив, що саме ця партія допоможе Волині розвиватися.

“В цьому залі сидять всі ті, хто точно переможе в цій області. За цих півтора місяця ми маємо зробити все, аби довести своїм виборцям, що саме ми – та команда, яка принесе щастя Волині. А також Тернопільщині, Львівщині, Івано-Франківщині, Сумщині й усім іншим регіонам України. Я під час формування нашої команди об’їздив пів України. І скоро відвідаю ті регіони, де ще не був. Але точно можу сказати одне: скрізь однакові проблеми”, – сказав Ігор Палиця.

***

“Ми за якісну, сучасну і доступну освіту”, – Ірина Констанкевич

Народна депутатка України Ірина Констанкевич розповіла, чому політична партія “За майбутнє” активно підтримує освітні проекти.

“Ми маємо горизонт. Ми знаємо, куди ми рухаємося і нам треба чітко визначити ту енергію, той автомобіль і те паливо, яке нас рухає до наших амбітних цілей. І я вважаю, що саме освіта є таким мотором. Знаєте, чому? Бо всі провідні експерти світу встановили, що головні інвестиції потрібно робити в освіту та науку, адже саме ці галузі формують людський капітал. Бо без людського капіталу майбутнього у нас немає”, – сказала Ірина Констанкевич.

“І коли громадські організації моніторять роботу депутатів, то відзначають, що саме наша депутатська група найбільше має ініціатив, які стосуються освіти. Яку ми хочемо бачити освіту? Вона має бути сучасною, якісною, дитиноцентричною. Та головне – доступною (не лише в містах, а й у кожному селі, де є діти, які хочуть вчитися)”, – зауважила депутатка.

***

“Потрібно не сидіти м’яким місцем на стільці, а їхати і шукати інвестора”, – Ігор Гузь

Народний депутат Ігор Гузь наголосив на важливості розвитку інфраструктури у Волинській області та залученні іноземних інвестицій у регіон.

“На жаль, ми дуже багато втратили за останні роки. Наступні роки – це наш шанс залучати інвестиції у нашу область. Для цього потрібно не сидіти м’яким місцем на стільці, не дивитися в минуле, а шукати інвестора, зокрема, за кордоном. Їхати, переконувати, створювати індустріальні парки і розвивати область”, – наголосив Ігор Гузь.

***

“Основний удар пандемії місцеві громади взяли на себе”, – Вячеслав Рубльов

Нардеп Вячеслав Рубльов переконаний, що діяльність центральної влади, зокрема, в умовах пандемії COVID-19, показала, що основний удар доводиться брати на себе місцевим громадам.

“За децентралізацією іде фінансова децентралізація. Кабмін не розуміє, наскільки важливо підтримувати громади. Ті кошти, які пропонувалися на розвиток громад, сьогодні не надійшли. Громади, які на них сподівалися, нині змушені викручуватися, перекроювати бюджети. Основний удар пандемії місцеві громади також взяли на себе. Ми прекрасно пам’ятаємо ті 120 мільйонів обласного бюджету, які ми виділили на цю боротьбу”, – розповів депутат.

***

“Влада зробила усе, щоб занурити Україну в боргову залежність”, – Ірина Вахович

Голова Волинської обласної ради Ірина Вахович окреслила декілька ключових причин хронічної економічної недуги. Одна з них – втрата конкурентоспроможності через недостатнє фінансування науково-дослідницьких розробок.

“Наша країна, яка перша в історії збудувала ракетні двигуни, яка будувала космічну та авіапромисловість, сьогодні втрачає ці можливості. До 2003 року частка витрат на науку становила десь 1–1,5% ВВП. Але, починаючи з 2003 року, і до сьогодні йде спадаюча пряма. І на сьогодні маємо ледве 0,5%. За ці 17 років влада зробила все, щоб занурити Україну в боргову залежність”, – зауважила спікерка.

Друга причина економічної недуги, на думку доповідачки, – відсутність дешевого кредитування, занизька рентабельність бізнесу та падіння доходів населення. Люди не вмотивовані працювати, не мають робочих місць та виїжджають за кордон. Тому, запевняє Ірина Вахович, треба якомога скоріше зайнятися підживленням економіки, щоб усіх перелічених причин занепаду можна було уникнути в майбутньому.

***

“Лідерами мають стати люди, які готові приймати важливі рішення і контролювати їх виконання”, – Ігор Поліщук

Радник міського голови Луцька, кандидат на посаду мера Ігор Поліщук поділився своєю думкою про надзвичайну важливість місцевого самоврядування. За його словами, під час паралічу вертикалі центральної влади роль і відповідальність місцевих громад зростають, і зараз від того, хто очолить ці громади, залежатиме те, якими вони будуть у майбутньому.

«На моє переконання, лідерами мають стати люди, що не лише знають, які рішення ухвалювати, не завжди вони будуть прості та популярні, а ті хто готовий приймати їх і може проконтролювати їх виконання», – зауважив Ігор Поліщук.

Також він назвав кілька основних напрямків у Луцьку, які його команда планує розвивати найближчим часом. Серед таких:

  • замінити некомфортні маршрутки на автобуси з Європи;
  • завершити реконструкцію парку 900-річчя в Луцьку, а також провести ряд робіт у Центральному парку культури та відпочинку;
  • реконструювати очисні споруди міста;
  • продовжити програму будівництва спортивних майданчиків у мікрорайонах Луцька;
  • реконструювати міст на вулиці Шевченка, збудувати новий на вулиці Яровиці;
  • відремонтувати проспект Волі, Театральний майдан, територію біля Палацу урочистих подій;
  • завершити перенесення “Центрального ринку” й облаштувати перед замком Любарта комфортний майданчик.

***

“Не хочу, щоб наша громада зруйнувала свій шанс для розвитку”, – Ігор Чайка

Волинський тележурналіст, кандидат у мери Ковеля Ігор Чайка заявив, що маленькі міста та села мають стати комфортними для життя мешканців.

“Я людина, яка виросла і сформувалась у Ковелі. Тому про своє місто я говорю відповідально та з особливими емоціями. Я люблю своє місто і не хочу, щоб наша громада зруйнувала свій шанс для розвитку. Влада в місті змінюється. Змінюються таблички на кабінетах, а реального розвитку немає. В Україні мають розвиватися не лише столиця, не лише великі міста, а маленькі громади, невеликі міста й села. Щоб розвивався наш Ковель, потрібно максимально комунікувати з громадою міста та підтримувати місцевих підприємців”, – зауважив тележурналіст.

***

“Ми зобов’язані брати на себе відповідальність за краще майбутнє”, – Борис Карпус

Кандидат на посаду міського голови Нововолинська Борис Карпус наголосив на відповідальності кожного представника місцевого самоврядування.

“Я вперше балотуюсь на посаду міського голови. Це відповідальність за людей, Я дуже хвилююся за атовців, яких просто “футболять”, не надаючи підтримки, за дітей, які приходять в школи, де немає спортивної інфраструктури. Я хвилююся за багато різних речей. Але, маючи можливість, сили та енергію, було би гріхом не скористатися підтримкою такої потужної команди. Якщо ми йдемо на ці вибори, то просто зобов’язані брати на себе відповідальність за наші громади, міста і села, за наше краще майбутнє”, – Сказав Борис Карпус.


Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром