На Ратнівщині виділили додаткові кошти для медичної галузі

31 Серпня 2020, 11:25
686

У режимі відеоконференції відбулось засідання постійної комісії обласної ради з питань бюджету, фінансів та цінової політики.

Про це повідомили на сайті облради.

Більшістю голосів депутати погодили розпорядження голови облдержадміністрації «Про внесення змін до показників обласного бюджету на 2020 рік».

Директор департаменту фінансів облдержадміністрації Ігор Никитюк повідомив, що до обласного бюджету передали інші субвенції з місцевих бюджетів загальним обсягом 742 тисячі гривень.

«98 тисяч гривень буде спрямовано на співфінансування нового будівництва, реконструкції та капітального ремонту амбулаторій загальної практики сімейної медицини, 44 тисячі – на придбання телемедичного обладнання для амбулаторій, та 600 тисяч – на співфінансування поточного дрібного ремонту доріг загального користування місцевого значення, що реалізуються за рахунок коштів відповідних субвенцій з державного бюджету місцевим бюджетам», – зазначив він.

Зокрема, за словами Ігоря Никитюка, передали субвенції з Ратнівського районного бюджету на співфінансування капітального ремонту даху амбулаторії в селі Кортеліси у сумі 18 тисяч гривень, з Ковельського районного бюджету – на співфінансування реконструкції Білинської амбулаторії загальної практики сімейної медицини у сумі 80 тисяч гривень.

На придбання телемедичного обладнання для амбулаторій загальної практики сімейної медицини з бюджету Забродівської сільської ОТГ передали 11 тисяч гривень, Колодяжненської сільської ОТГ для амбулаторій сіл Скулин та Уховецьк Ковельського району – 22 тисячі гривень, з Любешівського районного бюджету для амбулаторії села Велика Глуша – 11 тисяч гривень.

Окрім того, з бюджету Велицької сільської ОТГ на співфінансування поточного дрібного ремонту автомобільних доріг: Арсеновичі-Угли та Мирин-Мельниця-Бруховичі (на ділянці в межах села Мельниця) спрямовують 600 тисяч гривень.

Головний фінансист області також повідомив, що з огляду на звернення департаменту інфраструктури ОДА, пропонують здійснити перерозподіл видатків, передбачених на співфінансування інвестиційних проєктів, що реалізуються за рахунок коштів субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів, спрямованих на розвиток системи охорони  здоров’я у сільській місцевості.

У зв’язку із розробкою нового проєкту бюджетні призначення по Чорнижівській амбулаторії загальної практики сімейної медицини у сумі 64,44 тисячі гривень перерозподілили з капітального ремонту на нове будівництво.

Ігор Никитюк також зауважив, що з метою своєчасного здійснення соціальних виплат, відповідно до очікуваних нарахувань проводять перерозподіл субвенції з обласного бюджету місцевим бюджетам на поховання учасників бойових дій та осіб з інвалідністю внаслідок війни з урахуванням залишків невикористаних сум зазначеної субвенції.

Зокрема, збільшують бюджетні призначення Любешівському, Рожищенському, Старовижівському районним бюджетам та бюджету міста Володимира-Волинського за рахунок невикористаних асигнувань по інших бюджетах.

Читайте також: З понеділка Ратнівський район залишиться у «жовтій» карантинній зоні

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром