Сім’я зі Шменьок розповіла про те, як почала заробляти на овочах

20 Серпня 2020, 11:15
Сім’я із Ратнівщини розповіла про як почала заробляти на овочах 2172 Джерело: Ратнівська районна філія ВОЦЗ
Сім’я із Ратнівщини розповіла про як почала заробляти на овочах

Подружжя Романюків із села Шменьки, що на Ратнівщині, поділилася секретами ведення овочевого бізнесу

Про це пишуть на сторінці Ратнівської районної філії ВОЦЗ на фейсбук.

Сім’я Романюків минулого року стала активним учасником агропроєкту «Територія майстерності» Цьогоріч Василь та Оксана – молоді господарі, які вирощують огірки та томати у теплицях та відкритому грунті – учасники проєкту «Успіх в дії».

Фахівці служби зайнятості організували для жителів сіл району виїзний захід у невеличке господарство.

Пані Оксана охоче розповідає про досягнуті успіхи у веденні овочівництва:

«Цьогорічні погодні умови та економічна ситуація в умовах карантину внесли свої корективи у веденні господарства. Спочатку дощі заливали теплиці, тоді – неймовірна спека – призвели до зменшення реалізації продукції, тим не менше, закриті місцеві ринки. Хвороби рослин вдалося подолати, а продукцію реалізовували просто з парників, свіжо збираною, просто з грядки. Попри те, що уже четвертий місяць продаємо огірки та помідори, ще можна немало зібрати врожаю».

Господиня показала на практиці, як правильно пасинкувати овочі, щоб не пошкодити стебло, яке харчує плід, обрізати та зривати плоди, розповідає, як боротися з хворобами.

Учасники заходу охоче смакували помідорами та огірками, дякували за хороші поради та навчання ефективного ведення сільського господарства.

Фахівчиня з профорієнтації відділу надання соціальних послуг Леся Захарчук розповіла про можливості організації власної справи за сприянням служби зайнятості.

Спеціаліст Державної установи «Фітодослідна станція» Сергій Левківський наголосив на необхідності й безпечності оброблення томатів біопрепаратами для запобігання різним хворобам.

Успішні аграрії є прикладом для тих членів особистих селянських господарств, які ще не визначилися з формами та видами зайнятості на селі.

1

1

1

1

1

1

Читайте також: «Дуже давно закохана у випічку», – ратнівчанка розповіла про власну справу 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024