Ратне: судили чоловіка, котрий незаконно хотів перетнути кордон

11 Серпня 2020, 13:42
Фото ілюстративне 1642
Фото ілюстративне

У селищі Ратне судили чоловіка, котрий хотів перетнути кордон до Республіки Білорусь незаконним способом.

Про це йдеться у постанові районного суду від 7 серпня 2020 року.

Обвинувачений 31 липня 2020 року о 2:35 годині на території Млинівської сільської ради Ратнівського району Волинської області, на напрямку Сільця Млинівські (Україна)-Мокрани (Республіка Білорусь) в районі прикордонного знаку №0275 за 800 м від державного кордону, будучи виявленим прикордонниками, на неодноразову законну вимогу лейтенанта стояти, піддався втечі.

Крім цього, чоловік обвинувачується у тому, що він 31 липня 2020 року о 2:35 годині на території Млинівської сільської ради Ратнівського району Волинської області, на напрямку Сільця Млинівські (Україна)-Мокрани (Республіка Білорусь) в районі прикордонного знака №0275 за 800 м від державного кордону вчинив спробу незаконного перетину державного кордону поза пунктом пропуску, чим порушив ст. 9 Закону України «Про державний кордон України» від 04.11.1991.

Чоловік винуватість у вчиненні правопорушень, передбачених  ч.-1 ст.-185-10, ч.-1 ст.-204-1 КУпАП не визнав. Пояснив, що 30 липня 2020 року у вечірню пору доби разом зі знайомим автомобілем  поїхали у село Млинівські до одного чоловіка з метою придбання мотоцикла. З продавцем він не знайомий, бачив його декілька раз у різних місцях, однак із ним не спілкувався. Мотоцикл оглядали у гаражі продавця, оскільки той не завівся, тому приятель обвинуваченого автомобілем повернувся додому, щоб причепити гужову підводу, на якій транспортувати мотоцикл. Він же, чекаючи домовився із продавцем про придбання мотоцикла на виплату за 70 доларів.

Через деякий час приятель обвинуваченого зателефонував продавцю й повідомив, що його автомобіль не заводиться, тому приїхати в с.Сільця Млинівські не може. Оскільки зранку наступного дня йому потрібно було йти на роботу за наймом на будівництво, тому вирішив пішим ходом піти додому. Підходячи до перехрестя доріг із Сілець до Доманового за метрів 150-200 почув крики «Стій». Він зупинився, постояв, оскільки нікого не було - вирушив далі.

Пройшовши звивисту ділянку дороги, вийшовши на пряму дорогу, побачив за метрів 100 від себе групу людей, які сварились між собою.З метою уникнення зустрічі із ними, звернув вправо по дорозі, пересуваючись по кущах та зарослях. Дійшовши до дороги «Доманове-Ратне», вирушив до зупинки «Доманове». Через метрів 20 почув крики «Давай підмогу». Зійшовши в сторону, перечепився, упав, намагався піднятися, однак його вдарили ногою, притиснувши до землі. Хтось із присутніх ударив у голову. Бачив декількох людей, частина з яких була у форменному одязі, інша частина в цивільному. Його вивели на дорогу, де стояла сумка, походження якої йому не відоме. Хтось наказав стати на коліна, на що він відмовився. Від удару по ногах він упав на коліна. Тоді йому одягнули наручники й автомобілем відвезли на митницю.

У приміщенні оформляли документи, деякі він підписав, зокрема про перебування на території без документів, оскільки дійсно документів при собі не мав. Йому пропонували скористатися послугами адвоката, однак він відмовився. На пропозицію повідомити дані про осіб, яких можливо довести до відома про його затримання, відмовився, оскільки таких осіб не має (його рідний брат психічно хворий, а дружина з дітьми живе на Сході України). Після оформлення матеріалів його повідомили, що він може йти додому, рішення суду йому буде надіслано поштою. Однак він поїхав до суду. В суботу звернувся у Ратнівську ЦРЛ з приводу ушкоджень на голові та плечі, в понеділок до судмедексперта, тоді ж – в Ратнівський відділ поліції із заявою про нанесення йому тілесних ушкоджень.

Суд ухвалив рішення визнати винним  чоловіка у вчиненні правопорушення, передбаченого ч. 1 ст.-185-10 КУпАП, та піддати його стягненню у виді штрафу в розмірі стане оподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 1 700 тисячу гривень.

Читайте також: Поблизу «Доманового» контрабандисти покинули понад вісім тисяч пачок цигарок.ВІДЕО

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром