На Ратнівщині затримали рибних браконьєрів

04 Серпня 2020, 07:40
Браконьєр 1511
Браконьєр

У період з 27 липня по 3 серпня 2020 року державні інспектори Волинського рибоохоронного патруля зафіксували 22 порушення законодавства у сфері охорони водних біоресурсів.

Про це Район.Ратне повідомила пресслужба рибпатрульних.

Так, складено 11 протоколів за порушення Правил рибальства (ч. 3 ст. 85 КУпАП), п’ять - за грубі порушення (ч. 4 ст. 85 КУпАП), один – за продаж заборонених знарядь лову (ч. 1 ст. 85-1 КУпАП) та один – за ст. 188-5 КУпАП. Оформлено чотири акти виявлення та вилучення безхазяйного майна.

«За даний період на порушників накладено 714 грн штрафів, решту буде накладено судами, куди скеровано матеріали. Збитки, завдані рибному господарству України, склали 1 050 грн. Під час проведених рибоохоронних заходів державні інспектори вилучили 13 кг водних біоресурсів. Також вилучено шість од. заборонених знарядь лову та ще 19 од. – за актами безхазяйного майна», – повідомив керівник Волинського рибоохоронного патруля Тарас Куньчик.

Для прикладу, 30 липня в ході рибоохоронної роботи на озері Оріхівське, поблизу села Оріхове Ратнівського району, рибпатрульні виявили порушення Правил рибальства. Місцевий житель ловив рибу забороненим знаряддям – мисиновою сіткою.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справи готуються для передачі до суду для притягнення порушника до відповідальності. Заборонене знаряддя вилучено.

Пізніше, на водному об’єкті, що з’єднаний з озером Оріхівське природоохоронці викрили жителя села Межисить Ратнівського району, який порушував Правила рибальства. На особу оформили протокол про адмінправопорушення за ч. 3 ст. 85 КУпАП, протокол за ст. 188-5 КУпАП (порушник відмовлявся назвати справжнє прізвище) та наклали відповідні штрафні санкції.

У неділю, 2 серпня близько 19:00 години, рибпатруль викрив громадянина, що здійснював вилов водних біоресурсів забороненим сітним знаряддям лову. Інцидент стався на річці Західний Буг, поблизу села Литовеж Іваничівського району. Завдяки оперативним діям працівників рибпатруля порушник не встиг завдати шкоди рибному господарству.

На особу склали адміністративний протокол за ч. 4. ст. 85 КУпАП. Матеріали справи направлено до суду для притягнення порушника до відповідальності. Заборонене знаряддя вилучили.

Волинський рибпатруль вдячний громадянам за допомогу у виявленні правопорушень. Закликаємо громадськість і надалі інформувати рибоохоронний патруль про порушення Правил рибальства. Якщо ви стали свідком факту браконьєрства – прохання повідомляти на номер «гарячої» лінії рибпатруля: (067) 360-78-40.




Довідково:

Розрахунок за незаконне добування водних біоресурсів у ПЗФ України здійснюється відповідно до постанови КМУ від 24.07.2013 р. № 541 «Про затвердження такс для обчислення розміру шкоди, заподіяної порушенням законодавства про природно-заповідний фонд». Так, компенсація за один незаконно виловлений екземпляр канадського сомика становить 30 грн.

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром