Ратнівські дитсадочки розпочали працювати в умовах адаптивного карантину.ФОТОРЕПОРТАЖ

03 Серпня 2020, 16:35
Людмила Дейнека зі своїми вихованцями 3041
Людмила Дейнека зі своїми вихованцями

У селищі Ратне заклади дошкільної освіти відновили свою роботу.

Кореспондентка Район.Ратне побувала у двох дитсадках селища та побачила, як працює в умовах адаптивного карантину ратнівський педагогічний колектив.

Нагадаємо, минулого тижня, після перевірки відповідних структур, дитсадочкам «Веселці» та «Капітошці» дозволили працювати та за ситуацією з коронавірусом, Ратнівщина потрапила до «​​​зеленої» зони.

Зранку, на підході у дитячий садок №2 «Капітошка» видніються інформаційні листки про коронавірус, та попередження, що небезпека ще не минула.

Інформаційні листки
Інформаційні листки

Інформаційні листки
Інформаційні листки

Без захисних масок на територію дитячого закладу нікого не впускають, працівники ЗДО – не виключення.

1

Близько 8:20 години розпочався прийом дітей. Карантин диктує нові умови життя, до яких ратнівчани мають пристосуватися: на бруківці дитсадочку видніються червоні смуги, котрі сигналізують батькам, що слід дотримуватися дистанції та бути обережними.


Батьки стоять у черзі до спеціального пункту прийому дітей. Там малечу оглядають медсестри та перевіряють температуру. Потім, кожного прибулого, відзначають у спеціальному обліковому журналі. Зазначимо, що без відповідних лікарняних довідок, дітей не приймуть у дитсадок.

Пункт прийому дітей
Пункт прийому дітей

2



1

З вуличною музикою та усміхненими обличчями (які, на жаль, не помітно через маски), зустрічають своїх дошкільнят вихователі, котрі дуже скучили за вихованцями та раді бачити їх знову.

«Діти дуже щасливі, що садочок відкрився. Нам зараз складніше працювати, адже доводиться носити маски. Трішки незручно. А так все досить гарно, ми дуже щасливі, що садочок відкрився й сподіваємося, що все буде добре і всі будуть здорові», – розповідає вихователька Людмила Дейнека.

1
Людмила Дейнека зі своїми вихованцями
Людмила Дейнека зі своїми вихованцями

Прийом дітей відбувається надворі згідно із затвердженим графіком, а надвечір батьки зможуть забрати свою малечу попередньо зателефонувавши до вихователя, аби та могла привести дитину на двір.

1
Дошкільнята
Дошкільнята

2

Біля кожного входу у будівлю дитсадочку стоять засоби для дезінфекції рук.




Після вимушених «карантинних» канікул до ЗДО прийшло 52 діток.


«Ми дуже чекали відкриття дитсадочку. Дуже раді, внучка дуже хотіла в садочок. Маємо усі довідки, тому, на пункті пропуску не мали ніяких затримок», –- каже бабуся вихованиці «Капітошки» Ольга Лук’янюк.

У середині закладу можна побачити, що працівники дитсадочку дотрималися усіх рекомендацій МОЗ: кімнати провітрюються за певним режимом, присутня дистанція між столиками та ліжками, підібрані безпечні іграшки для дітей. У кожній групі є чисті захисні маски, паперові рушники, рідке мило та дезінфектори.

3

2

1


2

1

2

2

Працівники кухні теж дотримуються карантинних вимог.

2
Працівники кухні
Працівники кухні

«Міністерство охорони здоров’я прописало нам всі необхідні вимоги для, щоб ми могли забезпечити безпечне перебування діток в садочку. Основне, що нам було потрібне – це дезінфікуючі засоби, миючі засоби, в повному обсязі, дуже багато паперових рушників, ну, і, звичайно, зробити трошки перепланування в групових кімнатах, власне, розміщення меблів, прописати порядок прийому дітей. На сьогодні це все ми зробили», - розповідає керівниця дитсадочку Олена Марчук

2
Олена Марчук
Олена Марчук

Щодо прийому, то усі групи розведені в часі, орієнтовно на кожну припадає 15 хв.

«Звичайно є виключення, якщо, наприклад, у батьків двоє-троє діток й вони з різних груп, то таких діток ми приймаємо водночас», – зазначає Олена Павлівна.

Зокрема, керівниця закладу каже, що перший раз прийому дітей був повільний, адже потрібно було у кожного перевірити наявність довідок, а надалі цей процес прискориться.

«Батьки задоволені, дітки теж. Ми сьогодні відмітили, що ніхто не плаче (сміється, - авт.), всі в садочок хочуть. Так щоб всі були здорові: це найголовніше», – зауважує Олена Марчук.

Користуючись нагодою, тимчасово виконувачка обов’язків завідувачки дитсадка Лариса Завадська показала молодий садок плодових дерев та дендропарк, де малеча матиме змогу вивчати лікарські та корисні рослини.

1
Дендропарк
Дендропарк

1
Дендропарк
Дендропарк

1
Садок
Садок

1
Дитячий город
Дитячий город

До ратнівського ясла-садку №1 «Веселка» можна потрапити лише через центральний вхід, одразу за яким є смуга, що вказує на пункт прийому дітей. У цей день у стіни дитсадку повернулося 29 діток.


2

Педагоги, котрі дуже скучили за своїми вихованцями, радо зустрічали дітей та вітали їх із поверненням.

2

На відповідному пункті прийому, кожному виміряли температуру, перевірили наявність відповідних довідок. Не забували перевірити температуру й працівникам закладу.

1

1

«Сьогодні у нас відкрито вісім груп. Майже у кожній груп п’ять-шість дітей. Батьки згідні з графіком прийому. Ті, що приводили, дуже задоволені. Надіємося, що буде більше. Менше прийшло діток, бо ж не всі мали змогу отримати відповідні довідки», – зауважує тимчасово виконувачка обов’язків завідувача закладу Лариса Оліферчук.

1
Лариса Оліферчук та Людмила Сидорук
Лариса Оліферчук та Людмила Сидорук

1

Педагогічний колектив дотримується усіх рекомендацій роботи в умовах адаптивного карантину та сподівається, що небезпечна хвороба найближчим часом відступить.

1

1
Графік прийому дітей дитсадку №1
Графік прийому дітей дитсадку №1

1

1

1

2

1

1

1

2

2
Медсестри
Медсестри

2
Працівниці ратнівської «Капітошки»
Працівниці ратнівської «Капітошки»

 

Марія СИДОРУК

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром