Фотоелектричні модулі – сонячна батарея в звичайному виконанні

25 Липня 2020, 10:00
1936

Зелена енергетика покликана допомогти вирішити численні проблеми з екологією, а також заощадити значну кількість грошей.

Варто лише правильно підібрати обладнання і придбати сонячні батареї. Вибір можна зробити тут – https://220volt.com.ua/solnechnye_stancii/komplektujushie/fotoelektricheskie_moduli.htm

За посиланням є зручний каталог з можливістю швидкого вибору і подальшої покупки відповідно до своїх потреб.

Особливість таких модулів в їх плоскої конструкції, що складається з полі кремнієвих або моно кремнієвих перетворювачів. Щоб поглинути якомога більше енергії, використовується проти відбивні покриття, після чого відбувається перетворення цієї енергії в струм.

Отримана електрика може відразу витрачатися безпосередньо або накопичуватися в спеціальних акумуляторах.

Особливості та переваги сонячних батарей

При правильних розрахунках проєкт може забезпечити електрикою невеликі офіси, дачі, заміські будинки, квартири і навіть промислові об'єкти. Деякі встановлюють кілька гектарів сонячних батарей для бізнесу. Є кілька причин вибрати саме цей формат отримання енергії:

  • простий монтаж (установка здійснюється на даху, або на спеціально підготовленій поверхні);
  • економія (якісно створений проєкт окупить себе приблизно за 8 років);
  • безпеку (виключено будь-який негативний вплив на екологію, адже ніяке паливо не спалюється);
  • просте обслуговування (бажано модулі періодично очищати від пилу і бруду, котрого більш ніж достатньо);
  • незалежність від кліматичних умов (низькі або високі температури, дощ і сніг ніяк не вплинуть на функціональність панелей);
  • мобільність (за бажанням сонячні батареї можна зняти і встановити в будь-якому іншому місці).

Ідеальну допомогу у виборі та подальшої купівлі запропонує магазин «220volt», де є багато технічних рішень в асортименті.

Установка сонячних панелей

Батарея повинна стояти перпендикулярно сонячним променям, тому в залежності від зимового і літнього періоду необхідно міняти розташування панелей. Якщо немає можливості постійно змінювати кут, рекомендується вибрати щось середнє між зимовим і літнім режимом.

Монтаж на покрівлю вважається ефективним рішенням, хоча деякі роблять панелі замість самої покрівлі. Це вимагає великих вкладень і не завжди вважається ефективним рішенням.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024