На Турському водосховищі затримали рибного браконьєра

24 Липня 2020, 11:15
Рибалка-браконьєр 1704
Рибалка-браконьєр

Державні інспектори Волинського рибоохоронного патруля здійснили спільний рейд з громадськими інспекторами на водойми Ратнівщини.

Про це Район.Ратне повідомила пресслужба рибпатруля Волині.

Під час рибоохоронної роботи 22 липня на Турському водосховищі, поблизу села Тур Ратнівського району на території гідрологічного заказника «озеро Тур» викрито грубе порушення Правил рибальства. Житель смт Заболоття за допомогою мисинової сітки здійснював вилов водних біоресурсів. Завдяки оперативним діям працівників рибпатруля порушник не встиг завдати шкоди рибному господарству.

На порушника складено адміністративний протокол за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справи готуються до передачі в суд для притягнення порушника до відповідальності. Заборонене знаряддя вилучено.

Пізніше під час обстеження водосховища, рибпатруль знайшов безгосподарське майно. З водойми вилучили десять риболовецьких сіток, загальною довжиною 530 метрів. У сітках знаходилися водні біоресурси: вісім карасів сріблястих та чотири сазани, які в живому стані повернули у воду. Попереджено збитків на суму 2 648 грн. Складено акт виявлення безхазяйного майна, заборонені знаряддя вилучили.

В Управлінні Держрибагентства у Волинській області функціонує телефонна «гаряча лінія»: (067) 360-78-40. Про порушення Правил любительського і спортивного рибальства та порядку придбання чи збуту риби прохання повідомляти за вказаним номером телефону.

Рибалка-браконьєр
Рибалка-браконьєр

Риболовецькі сітки
Риболовецькі сітки

Риболовецькі сітки
Риболовецькі сітки

Довідково:

Розрахунок за незаконне добування водних біоресурсів у ПЗФ України здійснюється відповідно до постанови КМУ від 24.07.2013 р. № 541 «Про затвердження такс для обчислення розміру шкоди, заподіяної порушенням законодавства про природно-заповідний фонд». Так, компенсація за один незаконно виловлений екземпляр карася сріблястого становить 30 грн, сазана – 602 грн.

Читайте також: 

 
Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024